Γενική

Η οικονομική κρίση και οι γιορτές των Ελληνικών Χριστουγέννων

Με τι διάθεση να στολίσουν βιτρίνες, με τι χαρά να φωτίσουν τα μπαλκόνια

Ενώ οι Έλληνες φορολογούμενοι, (οι οικογενειάρχες και νομοταγείς) σέρνουν τον σταυρό του μαρτυρίου που τους φόρτωσαν οι ανίκανοι και απατεώνες πολιτικοί και πορεύονται στον «Γολγοθά» τους, έφτασαν και οι γιορτές των Χριστουγέννων, του Νέου Έτους και των Θεοφανείων.
Προετοιμάζονται οι Χριστιανοί να ψάλλουν (όσοι ακόμη τα θυμούνται) τα «Χριστούγεννα-Πρωτούγεννα», «Πάει ο Παλιός ο Χρόνος» ,και «Σήμερα τα φώτα κι’ οι φωτισμοί» δίχως όμως χαμόγελο, δίχως διάθεση και δίχως χρήματα στην τσέπη. Η ανεργία ξεπερνά το 30% , τα εργοστάσια και τα καταστήματα καθημερινά βάζουν λουκέτα , οι μισθοί και οι συντάξεις των Ελλήνων εργαζόμενων και συνταξιούχων θυμίζουν Βουλγαρία και το μέλλον όλων (πλήν των φοροφυγάδων και κλεφταράδων) είναι αβέβαιο.
Με τι διάθεση να στολίσουν βιτρίνες, με τι χαρά να φωτίσουν τα μπαλκόνια, με ποια ελπίδα να περιμένουν το 2012 να είναι καλύτερο από το 2011.
Περισσότεροι συνάνθρωποί μας φέτος δεν θα έχουν την χαρά να βρεθούν με συγγενείς και φίλους σε γιορτινά τραπέζια. Εμείς που ακόμα μπορούμε και αντέχουμε , ας δείξουμε την ανθρωπιά μας και την Χριστιανική μας αγάπη κι’ ας τους προσφέρουμε μαζί με το χαμόγελο μας κάτι από τα «περισσεύματα» μας.
Εύχομαι ο Χριστός που θα γεννηθεί στην φάτνη να γαληνέψει τις ψυχές μας και να δώσει λίγη γνώση σ’ αυτούς που διαχειρίζονται τις τύχες μας.
Νικόλαος Φωτιάδης
Αντ/γος ε.α.

Σχετικά Άρθρα