fbpx
Γενική

Ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ περιόδευσε στα κέντρα υγείας της Ξάνθης

Δεν διαπιστώθηκαν σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία τους

Η επιτροπή Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης με επικεφαλής τον βουλευτή Χουσεΐν Ζεϊμπέκ επισκέφθηκε τα Κέντρα Υγείας του νομού μας και ενημερώθηκε από τους εργαζόμενους και τους διευθυντές των Κ.Υ. για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην άσκηση του έργου τους. Διαπιστώθηκε ότι: α)Παρέχουν πολύτιμο και αναντικατάστατο έργο στους συμπολίτες μας της περιφέρειας. β)Παρ όλα τα προβλήματα και τις ελλείψεις σύσσωμο το προσωπικό συνεχίζει με υπερπροσπάθεια να προσφέρει ποιοτικές και πρωτοπόρες υπηρεσίες στους πολίτες.
Σε όλα τα Κ.Υ. έχει διακοπεί η περιοδική επίσκεψη γυναικολόγου που εξυπηρετούσε μεγάλο αριθμό γυναικών. Απουσιάζει παντελώς η ειδικότητα του οδοντίατρου. Παρουσιάζονται περιοδικές ελλείψεις υγειονομικού υλικού (π.χ. αντισηπτικό, γάζες εγκαυμάτων), φαρμάκων επείγουσας χρήσης (ενέσιμα, εισπνεόμενα), μη υγειονομικού υλικού (σαπούνι, χαρτί κ.α.). Ελλείψεις αντιδραστηρίων των μικροβιολογικών εργαστηρίων και ακτινολογικών φιλμ, οι οποίες επιβαρύνουν τα  λειτουργικά έξοδα του νοσοκομείου.
Στο Κ.Υ. Αβδήρων δημιουργήθηκε πρόβλημα με την κατάργηση της βραδινής βάρδιας του ασθενοφόρου, ενώ την ίδια στιγμή εξαγγέλθηκε από τον διοικητή του Γ.Ν.Ξάνθης η αγορά νέου ασθενοφόρου για τα Άβδηρα (μήπως αυτοκινούμενου;). Το προσωπικό υποχρεώνεται λόγω των αναγκών είτε να κάνει απλήρωτες διπλοβάρδιες (Κ.Υ. Σταυρούπολης οι οδηγοί ασθενοφόρου), είτε να εκτελεί υπηρεσία άλλης ειδικότητας (μαία Κ.Υ. Σταυρούπολης), είτε να εξακολουθεί να εφημερεύει απλήρωτο. Στα πλαίσια των επισκέψεων του βουλευτή και της επιτροπής Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης για την καταγραφή των προβλημάτων στο νομό Ξάνθης, χθες 20/11/2012 και ώρα 10:00 θα βρισκόταν στο Γηροκομείο Ξάνθης.

Σχετικά Άρθρα