fbpx
Γενική

«Οι εκπαιδευτικοί της Ξάνθης περπατούν»

Παρέα, άσκηση, κέφι……….απέναντι στην κρίση !!

Από την προηγούμενη Τετάρτη 10 Οκτ άρχισε το «πρόγραμμα περιπάτων» για τους εκπαιδευτικούς της Β /θμιας Εκπ/σης Ν. Ξάνθης, με σύνθημα «Περπατώ και μαθαίνω», που διοργανώνει και υλοποιεί το 2 ο Γ/σιο Ξάνθης. Πρόκειται στην ουσία για μια πρωτοβουλία των εκπ/κων Γυμνασίων- Λυκείων Ξάνθης, με σκοπό την αφενός άσκηση, ευεξία και διάθεση που αποκομίζουν από μια σειρά προγραμματισμένων περιπάτων, αφετέρου την ανταλλαγή σκέψεων, διασκέδασης, σύσφιξη σχέσεων …και ότι καλό προκύψει!!
Όπως τόνισε ο δ/ντης του 2 ου Γ/σίου Ξάνθης Μάκης Νταουτίδης, «ευελπιστούμε να συγκεντρώσουμε δίπλα μας, μια μεγάλη και καλή παρέα από ανθρώπους που θέλουν να περπατήσουν, να συζητήσουν, να μάθουν και να ρωτήσουν, προσφέροντας το καλύτερο αντίδοτο ενάντια στην οικονομική κρίση».
«Προσπαθούμε και πετυχαίνουμε να έχουμε σε κάθε μας εξόρμηση κάποιο σημείο αναφοράς, πολιτιστικού, περιβαλλοντικού ή άλλου ενδιαφέροντος, έτσι ώστε οι περίπατοι να αποκτούν και ένα διαφορετικό χρώμα.
Στην πρώτη μας απόπειρα- συνεχίζει ο κ. Νταουτίδης- συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 10 συνάδερφοι από διάφορα σχολεία (2 ο και 3 ο Γ/σιο, 3 ο ΓΕΛ, Γ/σιο Πολυσίτου κα) και επιλέχτηκε ως διαδρομή το «Μονοπάτι της Ζωής», αρχίζοντας από το μνημείο Φιλελλήνων και φτάνοντας στο τέρμα. Σημαντική και ιδιαίτερη η παρουσία του Θάνου Μαυροδή, καθώς και η ξενάγηση που ακολούθησε στην αφετηρία και το θέατρο «Δικτύου Λόγου και Πράξης».
Ο Ξανθιώτης εικαστικός- και μέλος του συλλόγου- που επιμελήθηκε και κατασκεύασε τα έργα που κοσμούν τον ευρύτερο χώρο, μίλησε στους παρευρισκόμενους εκπ/κους για την παρουσία και δράση του δικτύου λόγου και πράξης, καθώς και τα προσεχή σχέδια. Ιδιαίτερο σημείο η εξιστόρηση της ιστορίας αγάπης που συνοδεύει τα έργα και την μικρή προϊστορία της περιοχής, όπως την παρουσίασε ο κ. Μαυροδής. Ακολούθησε η θαυμάσια πεζοπορική διαδρομή πλάι στον π. Κόσυνθο, που συνοδεύτηκε από διάθεση, κέφι και χαλαρή άσκηση.
Τα ραντεβού είναι πάντα κάθε απόγευμα Τετάρτης στις 5,00 (μετά την αλλαγή ώρας στις 4,00) στην πάνω γέφυρα του π. Κόσυνθου (πάρκο Ξενία- Κήπος).
Για το πρώτο δίμηνο έχουν επιλεγεί εύκολες και βατές διαδρομές, εντός και περιμετρικά της πόλης, όπως:
Το μονοπάτι της ζωής αναφορά στο «Δίκτυο Λόγου και Πράξης»
Το κρυμμένο μυστικό στο ξωκλήσι της Παναγίας ΙΜ Π. Αρχαγγελιώτισσας
Τα αμπελάκια της Ξάνθης διαδρομή προς Κιμμέρια
Μονοπάτι Σαμακώβ- ΙΜ Π. Καλαμιώτισσας π. Κόσυνθος
Στο «Σπίτι της Τέχνης» Μάνος Χατζιδάκης
Βραδινή βόλτα στην Παλιά Πόλη Αρχοντικά π. πόλης
Η 2 η κατά σειρά συνάντηση για περίπατο είναι για τις 17 Οκτ και ώρα 5 μμ
Όσοι πιστοί και φίλοι… προσέλθετε  !!
Νταουτίδης Μ 2 ο Γ/σιο 25410 23639

Σχετικά Άρθρα