fbpx
Γενική

Ομαλά κύλησε η συνεδρίαση του Επιμελητηρίου Ξάνθης

Ο Τσιακίρογλου κατέθεσε έγγραφη συγνώμη για το θέμα της ειδικής συμβούλου

Την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012  πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Ξάνθης η τακτική μηνιαία συνεδρίαση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου όπου αποφασίστηκαν τα ακόλουθα: Επικυρώθηκαν ομόφωνα τα πρακτικά των Συνεδριάσεων του Δ.Σ. αρ. 8 & 9. Αναβλήθηκε ομόφωνα το θέμα της εκμίσθωσης των καταστημάτων της ιδιοκτησίας του Επιμελητηρίου.
Συζητήθηκε η διάσπαση της ενότητας της Πανξανθιώτικης Κινητοποίησης στο θέμα της μη λειτουργίας της Σχολής Αστυφυλάκων και της μετατροπής της σε Κέντρο Κράτησης Παράνομων Μεταναστών από τον Εμπορικό Σύλλογο και τον ΟΕΒΕ. Ομόφωνα τα μέλη αποφάσισαν να αποσταλεί ψήφισμα διαμαρτυρίας προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς,  στην προσπάθεια της απογύμνωσης του Νομού μας από τις Διοικητικές Υπηρεσίες του φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών και την μεταφορά τους σε άλλο Νομό, προτάσσοντας την αναγκαιότητα δραστηριοποίησης του στον Νομό μας λόγω της τεράστιας βιοποικιλότητας την οποία διαθέτουμε.
Ομόφωνα τα μέλη αποφάσισαν κατόπιν πρόσκλησης της ΚΕΕΕ, την συμμετοχή του Επιμελητηρίου μας στην υποβολή πρότασης «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ» Άξονας Προτεραιότητας 2 «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ & ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ»
Συζητήθηκαν και αναπτύχθηκαν προτάσεις μετά την επιτυχημένη ημερίδα Τουρισμού που πραγματοποίησε το Επιμελητήριο, για την τουριστική οργάνωση και προβολή του Νομού μας. Στις ανακοινώσεις ο πρόεδρος κ. Στυλιανός Μωραΐτης ζήτησε την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. για την προσφυγή της απόφασης του ΑΣΕΠ σχετικά με την πρόσληψη ειδικού συμβούλου, στο Εφετείο, όπου ο συνδυασμός της μειοψηφίας την αρνήθηκε.
Με ευχάριστη έκπληξη παραδεχόμενοι το λάθος τους, κατέθεσε ο μειοψηφών συνδυασμός, επιστολή στο Δ.Σ. σχετικά με την συμμετοχή τους στην επιτροπή αξιολόγησης της πρόσληψης Ειδικού Συμβούλου. Αναφέρουν με σαφήνεια ζητώντας συγνώμη ότι πράγματι είχαν κληθεί ως αντιπολίτευση να συμμετέχουν στην επιτροπή και αρνήθηκαν, ακυρώνοντας τις δηλώσεις του επικεφαλή τους στα Μ.Μ.Ε. ότι δεν κλήθηκαν.

Σχετικά Άρθρα