fbpx
Γενική

«Ρήγμα» στην παράταξη Τσολακίδη για το «χάρισμα» νερού σε δημότη!!

Κάνε κι εσύ μια αίτηση στα Άβδηρα μπορεί να σου χαρίσουν το μισό νερό!!!
Γράφει ο Σταύρος Καρυπίδης
Ευθεία κόντρα υπήρξε μεταξύ του Δημάρχου Αβδήρων Βασίλη Τσολακίδης και του προέδρου της ΔΕΥΑ Αβδήρων Γιώργου Σίσκου γιατί ο Δήμαρχος επέμενε να διαγράψει 1700 ευρώ από κατανάλωση νερού σε παραθεριστή των Αβδήρων. Και δεν μιλάμε για τις προσαυξήσεις που έτσι κι αλλιώς χαρίζονται με την εφάπαξ καταβολή αλλά από βεβαιωμένη νερό που καταναλώθηκε.
Ο Δήμαρχος λοιπόν με εισήγηση του Γιώργου Παραστατίδη έφερε το θέμα της διαγραφής των 1700 ευρώ στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 27 Σεπτεμβρίου και με κατά πλειοψηφία απόφαση (15 υπέρ και 7) κατά, «χάρισε» το παραπάνω ποσό απαιτώντας από τον οφειλέτη να πληρώσει μόνο 1500 ευρώ. Η κατανάλωση των 3200 ευρώ αφορούσε νερό βεβαιωμένο για τα έτη 2006, 2007, 2008, 2009 και 2010 δηλαδή περίπου 50 ευρώ τον μήνα που δεν είναι και κανένα υπερβολικό ποσό για να πει κανείς ότι μπορεί να έγινε λάθος!!! Εξάλλου η αρμόδια επιτροπή που εξέτασε το θέμα του πολίτη απεφάνθη ότι πρέπει να πληρώσει τα 3200 ευρώ, το θέμα όμως ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο για δεύτερη φορά (υπήρξε άλλη μια προσπάθεια παλιότερα) και έτσι πάρθηκε αυτή η απόφαση. Επί χρόνια δεν πληρώνονταν ο λογαριασμός και στο τέλος ακόμη και από τα βεβαιωμένα το Δημοτικό Συμβούλιο του χάρισε πάνω από τα μισά!!!
Αυτή η λειτουργία του Δημάρχου έφερε στα όριά του τον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Αβδήρων Γιώργο Σίσκο ο οποίος και καταψήφισε το θέμα αλλά και αποχώρισε από την συνεδρίαση παρά του ότι ανήκει στην παράταξη του Τσολακίδη. Φυσικά με το που το θέμα πήρε δημοσιότητα και άλλοι πολίτες του Δήμου ενδιαφέρθηκαν να τους χαριστούν «τα μισά νερά» αλλά οι περισσότεροι τα είχαν πληρωμένα. Η δικαιολογία που προσκομίσθηκε στο Δημοτικό συμβούλιο ήταν ότι ο παλιός Δήμος (Εύα) δεν έστελνε τον λογαριασμό στην σωστή διεύθυνση αλλά αυτό σε καμιά περίπτωση δεν θα έπρεπε να είναι άλλοθι για τον πολίτη να μην πληρώνει νερό για 5 ολόκληρα χρόνια κ. Τσολακίδη!!! Για την ιστορία να πούμε ότι καταψήφισαν οι κύριοι Σίσκος, Ναβροζίδης, Γεωργακάκης, Θεοχάρους, Γεωργαντζή, Αμαξάς και Γουσγουριώτης. (Όσοι πάντως έχετε απλήρωτα νερά κάντε καλού κακού μια αίτηση στον Δήμο. Οι καιροί είναι για όλους δύσκολοι και τέτοια «δώρα» δεν πρέπει να πηγαίνουν χαμένα).

Σχετικά Άρθρα