fbpx
Γενική

Βιωματική Ομάδα Αυτογνωσίας

Στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης

 

Η Ομάδα Προσωπικής Ανάπτυξης και Ψυχοθεραπείας ξεκινάει ξανά φέτος τον Οκτώβριο στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης. Βασίζεται στην φιλοσοφία και την μεθοδολογία της ψυχοθεραπείας Gestalt, η οποία αποτελεί μια υπαρξιακή, ολιστική και ανθρωποκεντρική προσέγγιση. Η ομάδα θα πραγματοποιήσει 18 συναντήσεις από τον Οκτώβρη 2012 έως τον Ιούνιο του 2013.
Ζούμε μέσα σε ένα πλέγμα σχέσεων και ο κάθε άνθρωπος γίνεται κατανοητός μόνο μέσα σε αυτό τον ιστό των σχέσεων παλιών και τωρινών. Η ομαδική ψυχοθεραπεία δίνει την ευκαιρία να κατανοήσει κανείς τον άκαμπτο και περιοριστικό πολλές φορές διαπροσωπικό του χάρτη αποκτώντας καλύτερη αυτογνωσία, ενσυναίσθηση και ένα πιο προσαρμοστικό ρεπερτόριο συμπεριφορών, αντικαθιστώντας τους φαύλους κύκλους με άλλους πιο δημιουργικούς μέσα από την επαφή, το βίωμα και τον εποικοδομητικό διαπροσωπικό διάλογο. Η ψυχοθεραπεία δεν αποτελεί υποκατάστατο της ζωής, αλλά μια γενική πρόβα για την ζωή, όπου η σχέση δεν είναι σκοπός, αλλά το μέσο για την επίτευξη ενός σκοπού.
Έμφαση θα δοθεί στην διαδικασία και στο εδώ- και- τώρα της ομάδας, όπου τα άμεσα γεγονότα της συνάντησης και τα αναδυόμενα συναισθήματα των μελών θα αποτελούν τον κύριο διάλογο της ομάδας. Μέσα από την δημιουργική αλληλεπίδραση και τις διορθωτικές εμπειρίες θα επιχειρήσουμε ένα ταξίδι δημιουργικότητας και προσωπικής αναζήτησης με στόχο την επίγνωση, την επαφή με τις ανάγκες μας, την αναζήτηση νοήματος, την αυθεντική συσχέτιση με τον άλλο και την ενσωμάτωση αποξενωμένων πλευρών του εαυτού μας.
Λόγω της φύσης της ομάδας ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος. Δηλώσεις συμμετοχής έως 6 Οκτωβρίου 2012.
Πληροφορίες για τη συμμετοχή στην ομάδα: 6947605065, [email protected], Σταυρούλα Σεχλίδου, Ψυχολόγος, Κοιν. Λειτουργός, Εκπ. Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt και στα τηλέφωνα του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης 25410-26635, 25410-29282.

Σχετικά Άρθρα