fbpx
Γενική

Λάσπη

Παίρνει την κατηφόρα και το παζάρι της Ξάνθης. Αυτό διαπιστώνουν οι μικροπωλητές που μου έλεγαν προχθές ότι τα παζάρια είχαν το ρόλο τους για τα χαμηλά εισοδήματα και μάλιστα ήταν σημαντικός, μέχρι πρόσφατα, πριν η κρίση τ αλλάξει όλα.
Άλλες χρονιές τέτοιο καιρό πήγαινε ο Ξανθιώτης στα παζάρια όλου του νομού και κυρίως στο Σαββατιάτικο της Ξάνθης να βρει φτηνά πράγματα για το σπίτι, ενόψει χειμώνα… Στα μαγαζιά, βλέπεις, αυτά ήταν πάντα πιο ακριβά.
Τώρα όμως όλα έγιναν… ίσιωμα! Οι έμποροι στην Ξάνθη δίνουν πλέον τα είδη τους συχνά πιο φτηνά κι από αυτά του παζαριού! Οι εκπτώσεις ξεκίνησαν από τις αρχές του περασμένου Ιουλίου και συνεχίζονται, αφού οι καταστηματάρχες παλεύουν να επιβιώσουν.
Βρίσκει κανείς στα μαγαζιά ρούχα, παπούτσια, είδη με τιμές που έχουν πέσει κατά 50, 60 ή 70% . Οπότε σε τι μπορεί να χρειάζεται το παζάρι; Άσε που αρκετοί από τους παζαριώτες, είναι πια ξένοι, και τα λεφτά μας φεύγουν έτσι απ αυτό τον τόπο. Πάνε αλλού.
Να γράψω κάτι και για τα φάρμακα αφού τον τελευταίο καιρό νταραβερίζομαι σοβαρά με τα νοσοκομεία και τους γιατρούς. Οι Ξανθιώτες εκνευριζόμαστε ακούγοντας ότι οι φαρμακοποιοί αναστέλλουν ξανά την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ… Κι έχουμε δίκιο! Όμως, δίκιο έχουν από την πλευρά τους και οι επαγγελματίες του κλάδου. Πώς να τα βγάλουν πέρα όταν τόσο καιρό παραμένουν απλήρωτοι απ τον Οργανισμό;
Θα μου πεις είναι οι μόνοι που δεν πληρώνονται; Δεν είναι οι μόνοι, γι αυτό και αυτοί θα πρέπει να βάλουν νεροοοοο στο κρασί τους.
Ή μάλλον στις σαμπάνιες που έπιναν μέχρι σήμερα «στην υγειά» του κράτους!!!

Σχετικά Άρθρα