fbpx
Γενική

Λάσπη


Ποιος το φανταζόταν πριν από μερικά χρόνια ότι θα φτάναμε σ ένα τέτοιο σημείο. Να μην μπορούμε σαν οικογενειάρχες να ανταποκριθούμε ούτε στα έξοδα για τη θέρμανσή μας. Το γράφω αυτό γιατί διαπιστώνω ότι πολλές πολυκατοικίες δεν πρόκειται να βάλουν φέτος πετρέλαιο. Θα καταφύγουν έτσι οι περισσότεροι στην λύση της θέρμανσης με αιρκοντίσιον, ή με σόμπα, ή με τζάκι.
Φυσικά πιο τραγική απ το κρύο στο σπίτι θα είναι η έλλειψη θέρμανσης στα σχολεία που μοιάζει φέτος πολύ πιθανή ως ενδεχόμενο… αφού τα έξοδα των σχολείων για θέρμανση θα είναι σχεδόν διπλάσια από πέρσι.
Μάλιστα μαθαίνουμε από στελέχη της διδασκαλικής κοινότητας ότι δεν υπάρχουν λεφτά για πετρέλαιο και τα σχολεία της Ξάνθης, κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ζέστη μέσα στο χειμώνα.
Βρε, λες να γυρίσουμε πάλι στην εποχή που οι μαθητές κάθε πρωί κουβαλούσαν από ένα ξύλο στο σχολείο για να καίνε οι σόμπες που ζέσταιναν τότε τις αίθουσες; Η αλήθεια είναι ότι τελικά δεν απέχουμε και πολύ από κάτι τέτοιο… ειδικά στα ορεινά σχολεία της Ξάνθης ο χειμώνας θα σφίξει από νωρίς φέτος. Έτσι λένε οι Σαρακατσάνοι που διαβάζουν τον καιρό. (Ελπίζω να έχουν άδικο και να πέσουν έξω στις προβλέψεις τους… για το καλό μας!).

Σχετικά Άρθρα