Γενική

Ευθεία επίθεση Παντελεήμονα κατά των προτεσταντών

Ευθεία επίθεση εξαπέλυσε χθες σε προτεσταντική οργάνωση που δραστηριοποιήθηκε στην περιοχή μας, ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων με επιστολή που έστιελε στον τοπικό τύπο. Η επιστολή αναφέρει: «Γνωστοποιείται στο χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεως αλλά και στους συμπολίτες μας μουσουλμάνους, ότι το περασμένο Σάββατο 21η Ιουλίου ε.ε. μιά προτεσταντική οργάνωση «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση», η οποία εδρεύει στην Αθήνα, πραγματοποίησε «επίθεση», διανέμοντας Καινές Διαθήκες με διαφημιστικό προτεσταντικό υλικό.
Πρόκειται για μια νεοπροτεσταντική οργάνωση, η οποία προσφέρει την Καινή Διαθήκη την εγκεκριμένη υπό των Ορθοδόξων Πατριαρχείων, αλλά η ενέργεια αυτή έχει καθαρά παραπλανητικό σκοπό, αφού συνοδεύεται από προτεσταντικό υλικό. Θα πρέπει σαν Ορθόδοξοι Χριστιανοί να γνωρίζουμε ότι αυθεντικός ερμηνευτής της Αγίας Γραφής είναι μόνο η Εκκλησία του Χριστού πού είναι «στύλος και εδραίωμα της αληθείας».
Η νεοπροτεσταντική αυτή οργάνωση πραγματοποιεί αυτή την προσηλυτιστική εξόρμηση από την 17 η έως 25 η Ιουλίου στην Θράκη, εκμεταλλευόμενη την δυσχερή θέση στην οποία βρίσκεται η πατρίδα μας. Το υλικό αυτό πατρικώς προτρέπουμε να αποδοθεί στούς Ιερούς Ναούς οι οποίοι θα μεριμνήσουν για την καταστροφή του».

Σχετικά Άρθρα