Γενική

Το Δίκτυο Λόγου και Πράξης τιμά την Κατερίνα Βεϊκου- Σαραμέτη

Το 2012 συμπληρώνονται εκατό χρόνια από τη γέννηση της Κατίνας Βέικου Σεραμέτη. Η πόλη μας οφείλει να γνωρίσει  το έργο της και να τιμήσει την προσφορά της σε πολλούς τομείς δημιουργίας και παρουσίας στα δρώμενα της πόλης μας αλλά και της ενιαίας Θράκης. Είχα τη χαρά και τύχη να τη γνωρίσω και να συναστραφώ μαζί της από το 1974 ως το θάνατό της. Πολλά έμαθα δίπλα της, τη θεωρώ δασκάλα μου- μαζί με το Στέφανο Ιωαννίδη- και την ευγνωμονώ.
Από το 1977 έγραψα και δημοσίευσα άρθρα και βιβλία για το έργο της. Το 2004 συγκέντρωσα τα σημαντικότερα ως το 2000 κείμενά μου στον αφιερωτήριο τόμο «ΚΑΤΙΝΑ ΒΕΪΚΟΥ- ΣΕΡΑΜΕΤΗ (1912- 1989)
Η μεγάλη Θρακιώτισσα δημιουργός»
Το 2009 στο περιοδικό «Φοροτεχνική και Θρακική Προσέγγιση» δημοσιεύθηκε εργασία μου σε τρεις συνέχειες με την ευκαιρία των 20 χρόνων από το θάνατό της. Επίσης το 2010 στο βιβλίο μου «Ξάνθη, σαν παραμύθι…» αναφέρομαι στη Σεραμέτη, σελίδες 53- 54.
Το Δίκτυο Λόγου και Πράξης τίμησε την επέτειο των εκατό χρόνων από τη γέννηση της Κατίνας Βέικου Σεραμέτη αφιερώνοντας, στα πλαίσια των Γιορτών Κόσυνθου 2012, την ποιητική βραδιά της 22 ας Ιουλίου στο έργο της, ενώ οργανώνει Ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή εκλεκτών εισηγητών και εισηγητριών στις 12 Δεκεμβρίου 2012 για όλες της πλευρές δράσης και έκφρασης της Κατίνας Βέικου Σεραμέτη.
Γιατί, αν δεν τιμούμε όσους βρίσκονται δίπλα μας, πώς μπορούμε να προκόψουμε στο Μονοπάτι της Ζωής ;
Θανάσης Μουσόπουλος
Φιλόλογος- συγγραφέας
Συντονιστής Δικτύου Λόγου και Πράξης
loading...

Σχετικά Άρθρα