Γενική

Πολύ γέλιο έπεσε χθες και προχθές στον Δήμο Αβδήρων

Ο Β. Τσολακίδης άλλαξε από μόνος του τα ωράρια εργασίας των Δημοτικών υπαλλήλων
Πολύ γέλιο αλλά και πολύ κλάμα έπεσε χθες και προχθές στον Δήμο Αβδήρων με την ανακοίνωση που ανήρτησε ο Δήμαρχος Βασίλης Τσολακίδης στην ιστοσελίδα του δήμου και απαιτούσε από τους δημοτικούς τους συμβούλους να αλλάξουν τα οράρια προσέλευσης και αποχώρησης στις υπηρεσίες τους.
Η ανακοίνωσε έλεγε: «Το ωράριο λειτουργίας όλων των υπηρεσιών του Δήμου Αβδήρων για τη θερινή περίοδο από 1 Ιουλίου έτους 2012 έως την 14 η Σεπτεμβρίου έτους 2012 από την ώρα 07.30 έως 15.30. Το ωράριο λειτουργίας όλων των υπηρεσιών του Δήμου Αβδήρων για τη χειμερινή περίοδο από την 15 η Σεπτεμβρίου έτους 2012 έως την 30η Ιουνίου 2013 από την ώρα 08.00 έως 16.00. Στο ωράριο λειτουργίας των ΚΕΠ του Δήμου Αβδήρων δεν επέρχεται καμία μεταβολή. Η απόφαση αυτή να κοινοποιηθεί σε όλο το προσωπικό του Δήμου, να αναρτηθεί στις εισόδους των κτιρίων των υπηρεσιών του Δήμου και στην ηλεκτρονική σελίδα του Δήμου Αβδήρων (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ) για την ενημέρωση του κοινού. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΒΔΗΡΩΝ- ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ Α. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ»
Εντελώς αυθαίρετη η αλλαγή αυτή και φυσικό ήταν αν προκαλέσει την σφοδρή αντίδραση των εργαζομένων και κατέληξε τελικά ο Δήμαρχος να κάνει πίσω και να αναθεωρήσει την αρχική του απόφαση. Σε δηλώσεις του πάντως ο πρόεδρος των δημοτικών υπαλλήλων Ξάνθης Δημήτρης Γαλανόπουλος μιλώντας χθες το πρωί στο 3 ο ραδιοφωνικό πρόγραμμα και στην εκπομπή του Γιάννη Γκορόγια χαρακτήρισε την απόφαση αυτή «καραμπινάτη αυθαιρεσία και σαφέστατη παράβαση καθήκοντος». Επίσης ο κ. Γαλανόπουλος υπενθύμισε ότι σύμφωνα με τον νόμο οι δημόσιοι υπάλληλοι δηλώνουν κάθε καλοκαίρι το ωράριο που θέλουν να εργαστούν και δεν μπορεί σε αυτήν τους την δήλωση να επέμβει ο καθένας Δήμαρχος και να ορίζει αυθαίρετα τα οράρια των εργαζομένων!!! Η αρμοδιότητα αυτή είναι καθαρά του υπουργού των εσωτερικών και δεν μπορεί να τα αλλάζει κατά το δοκούν οι Δήμαρχοι. Ο κ. Τσολακίδης δήλωσε στην ίδια εκπομπή ότι θα το ελέγξει το θέμα και θα το παραπέμψει στους νομικούς του για να δει αν τελικά θα την εφαρμόσει την απόφαση αυτή ή θα την αναιρέσει. (Η λύση θα δοθεί πιθανότατα τις επόμενες ημέρες!).

Σχετικά Άρθρα