Γενική

Ευχαριστήριο Εθελοντικών Καλοκαιρινών αιμοδοσιών Ιουλίου 2012

Γράφει ο Γιάννης Παπαχρόνης
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ» ευχαριστεί όσους συνέδραμαν στη συλλογή εθελοντικών μονάδων αίματος για το μήνα Ιούλιο στις καλοκαιρινές εξορμήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» των Αθηνών.
Σε ανακοινώσεις μας όπως και σε εκκλήσεις μας μέσω των τοπικών μέσων ενημέρωσης είχαμε ζητήσει  τη συμπαράσταση των Ξανθιωτών να προσφέρουν το αίμα τους για αγνώστους συνανθρώπους τους σε μια δύσκολη εποχή όπως το καλοκαίρι στην οποία ποτέ δεν ήταν μαθημένοι να δίνουν αίμα λόγω του καύσωνα, των αδειών αλλά και των ιδιαιτεροτήτων της περιοχής μας (μη τουριστική καλοκαιρινή περιοχή, έντονα σημάδια οικονομικής κρίσης που πιθανότατα επηρεάζουν και την εθελοντική προσφορά κλπ.). Λίγη ταλαιπωρία λόγω της ζέστης για εμάς ταυτόχρονα όμως μια ανάσα ζωής για όλους αυτούς που υποφέρουν και έχουν ανάγκη από το αίμα μας.
Σκοπός μας και στόχος μας επίσης ήταν να «θωρακιστεί» η Ξάνθη μας από ενδεχόμενες απαιτήσεις και αιτήσεις αίματος κατά την περίοδο αυτή. Με το πέρας των εξωτερικών αιμοληψιών του Ιουλίου ο στόχος πραγματοποιήθηκε κατά 73 %. Αρκετοί εισάκουσαν τις εκκλήσεις μας και ανταποκρίθηκαν στο «ραντεβού» με τη ζωή.  Περισσότεροι «κώφευσαν» για ακόμη μια φορά με αιτιολογίες όπως κάθε φορά «πολύ μικρές». Εμείς εδώ είμαστε, όπως κάθε φορά, επιλέγοντας να διαθέσουμε το χρόνο μας, να λιγοστέψουμε τις ημέρες προσωπική μας άδειας και ξεκούρασης προκειμένου να βοηθήσουμε, συμπαρασταθούμε και συνδράμουμε την όλη προσπάθεια. Περήφανοι για αυτούς που μας ακολουθούν, διπλά λυπημένοι για όλους τους άλλους που ποτέ δεν «ακούνε και βλέπουνε» παρόλο που είναι υγιείς και η όραση και η ακοή τους άριστη! Εμείς θα συνεχίζουμε να «χτυπάμε» τα καμπανάκια της εγρήγορσης.
Ευχαριστούμε για ακόμη μια φορά το Δήμο Μύκης για την οικονομική και ηθική του βοήθεια. Ευχαριστούμε και πάλι τους κατοίκους του Δημαρίου, της Παλιάς Χρύσας, του Ωραίου, του Εχίνου, της Μύκης , των Κιμμερίων, των Θερμών, της Πάχνης, της Γλαύκης και του Κενταύρου για τη συμμετοχή τους παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούσαν.
Τις ευχαριστίες μας σε όλους τους εθελοντές του συλλόγου, κυρίως στα νέα παιδιά που βοήθησαν με οποιονδήποτε τρόπο στην πραγματοποίηση των εξορμήσεων διαθέτοντας χρόνο και δυνάμεις ενώ θα μπορούσαν όπως οι συνομήλικοί τους να «αράζανε» σε κάποια παραλία!
Συνολικά προσέφεραν το αίμα τους 248 εθελοντές αιμοδότες από τους οποίους οι 64 έγιναν τα νέα μέλη της οικογένειας της «ΑΓΑΠΗΣ» ενώ οι νέοι αιμοδότες ηλικίας 18-30 ετών ανήλθαν στους 94.
Υπενθυμίζουμε ότι η αιμοδοσία του Νοσοκομείου Ξάνθης θα συνεχίσει να είναι ανοιχτή όλο το καλοκαίρι από Δευτέρα έως Παρασκευή 8:00πμ με 14:00μμ.
Το να ζητάς είναι πράξη ανθρώπινη. Το να προσφέρεις είναι πράξη θεϊκή.

Σχετικά Άρθρα