Γενική

Νίκος Ανταμπούφης: «PRILIP MORRIS, ΟΧΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!»

Ανάμεσα στα θέματα που απασχόλησαν το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης την Παρασκευή 20/7/12 είναι και αυτό της δωρεάς από την Philip Morris 16000 ευρώ στον Δήμο Ξάνθης για τεχνικό έργο στο δρόμο προς την Ισαία. Η Δημοτική κίνηση πολίτες για την Ξάνθη αναφέρουν: «Θέλουμε να δηλώσουμε ότι γενικά, δεν είμαστε αρνητικά τοποθετημένοι απέναντι σε δωρεές προς τον Δήμο μας. Θέλουμε επίσης να διευκρινίσουμε ότι η συγκεκριμένη δωρεά, κατά την συγκεκριμένη συγκυρία και από την συγκεκριμένη εταιρία μας γεννά πολλά ερωτήματα.
Η Philip Morris είναι γνωστός κολοσσός της καπνοβιομηχανίας με μονοπωλιακές και επιθετικές τακτικές στο χώρο των τσιγάρων και με ειδικό ενδιαφέρον σχετικά με την τύχη της ΣΕΚΑΠ. Σε μια συγκυρία όπου το κλείσιμο της ΣΕΚΑΠ προβάλλει ως «λύση» και οι καπνοπαραγωγοί του νομού μας βρίσκονται σε δεινή θέση είναι τουλάχιστον περίεργο να εμφανίζεται στην περιοχή μας «δια της δωρεάς» η συγκεκριμένη εταιρία.
Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει ο Δήμος Ξάνθης να συναινέσει στον εξωραϊσμό της εικόνας της συγκεκριμένης εταιρίας αλλά και να μην αποτελέσει μέρος της οικοδόμησης του φιλάνθρωπου εταιρικού προφίλ. Ο Δήμος Ξάνθης οφείλει να εξηγήσει γιατί τώρα προχωρά σε μια τέτοια ενέργεια, ποιοι προπαρασκεύασαν τη συνεργασία και γιατί θα πρέπει να αποδεχθεί μια τέτοια δωρεά. Οι καιροί απαιτούν να εξετάζουμε όλες τις παραμέτρους ειδικά σε συγκυρίες όπως η τωρινή με τη δύσκολη θέση που βρίσκεται η ΣΕΚΑΠ αλλά και με την επιδίωξη για έναρξη των ΕΟΖ από την Θράκη».
loading...

Σχετικά Άρθρα