Γενική

Λουκέτο στην ΕΑΠΑΞ αποφάσισε η γενική της συνέλευση

Την αναμενόμενη και προαναγγελθείσα Λύση της Εκκαθάριση της ΕΑΠΑΞ αποφάσισε η Γενική Συνέλευση της Εταιρίας, που συνήλθε το μεσημέρι της Πέμπτης στα γραφεία της εταιρίας, μετά την πρόσφατη αναβολή που είχε δοθεί, λόγω κατάληψης των γραφείων από εργαζομένους. Η συνεδρίαση ήταν σύντομη και αποφασίσθηκε να προχωρήσουν σε άμεση λύση και εκκαθάριση της ΕΑΠΑΞ που αντιμετωπίζει τα μύρια όσα προβλήματα τον τελευταίο καιρό.
Την ίδια ώρα με την γενική συνέλευση της ΕΑΠΑΞ λίγα μέτρα ποιο κάτω στο Δημαρχείο της Ξάνθης ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων και η Δικηγόρος- Εργατολόγος Λευκή Κιοσσέ, συζητούσαν με το Δήμαρχο Ξάνθης το ενδεχόμενο σωτηρίας των εργαζομένων της ΕΑΠΑΞ, σε περίπτωση που αυτή καταστεί μονομετοχική! Παρότι δεν είναι γνωστό αν πλέον αυτό είναι εφικτό, εφόσον αποφασίστηκε η Λύση της εταιρίας, ο Πρόεδρος του Σωματείου Δημήτρης Γαλανόπολος επανέλαβε στους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους ότι με την προϋπόθεση ότι θα εξασφαλιστούν οι θέσεις των εργαζομένων στο Δήμο, ο Σύλλογος θα αγοράσει τις μετοχές του Πανεπιστημίου και θα τις παραχωρήσει στο Δήμο Ξάνθης για να καταστεί η εταιρία μονομετοχική.
Στη συζήτηση που προηγήθηκε μεταξύ Δημάρχου Ξάνθης, Δημήτρη Γαλανόπουλου, Λευκής Κιοσσέ και της δικηγόρου του Δήμου Ελένης Χατζηλιάδου υπήρξε η καταρχήν διαπίστωση της κυρίας Κιοσσέ ότι είναι δυνατό η μετάταξη των εργαζομένων στο Δήμο Ξάνθης. Όπως ανέφερε και ο Δημήτρης Γαλανόπουλος το νομικό πλαίσιο εξετάζεται και έχει διαπιστωθεί ότι είναι δυνατόν να «σωθούν» οι εργαζόμενοι της εταιρίας.
Κοινή μοίρα με τους εργαζόμενους της Αναπτυξιακής
Στην συνάντηση αυτή του Δημάρχου με τους εκπροσώπους των εργαζομένων αποφασίστηκε να υπάρξει συνεργασία μεταξύ της δικηγόρου κας Λευκής Κιοσσέ και της δικηγόρου του Δήμου κας Ελένης Χατζηλιάδου προκειμένου να εξειδικευτεί και να τεκμηριωθεί νομικά ότι μπορούν να μεταταχθούν οι εργαζόμενοι στο Δήμο. Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης δεν προχώρησε σε δηλώσεις αλλά κατέστησε σαφές ότι εφόσον αυτό κριθεί νόμιμο από τους νομικούς θα ήθελε στο Δήμο Ξάνθης τόσο τους εργαζόμενους της ΕΑΠΑΞ όσο και αυτούς της Αναπτυξιακής, που ανήκουν στην ίδια κατηγορία. Την ίδια ώρα στελέχη του Δήμου εκφράζουν επιφυλάξεις για το αν είναι δυνατόν να υπάρξουν ελπίδες για τους εργαζόμενους, ενώ περισσότερα θα γίνουν σαφή μετά την οριστική γνωμοδότηση των νομικών.
loading...

Σχετικά Άρθρα