Γενική

ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ στους ΑΓΡΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ

Σύμφωνα με την παράταξη της λαϊκής συσπείρωσης «χέρι» στο σύνολο σχεδόν της καλλιεργήσιμης γης στη χώρα μας σκοπεύει να βάλει το ιδιωτικό τραπεζικό κεφάλαιο καθώς και στις παραγωγικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, της ΣΕΚΑΠ και της «ΔΩΔΩΝΗΣ», μέσω του ξεπουλήματος της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδας που επιχειρεί η συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ καθ’ υπόδειξη της τρόικας. που θα έχει τραγικές επιπτώσεις, αφού θα ενισχύσει την ανεργία και θα υποβαθμίσει και καταδικάσει παραπέρα τον αγροτικό τομέα και την αγροτιά.
Πρέπει να σημειώσουμε ότι εκτός του αγροτοκτηνοτροφικού κεφαλαίου που διαθέτει η ΑΤΕ στο χαρτοφυλάκιό της, είναι ταυτόχρονα και ο διαχειριστής όλων των κοινοτικών επιδοτήσεων που διατίθενται κάθε χρόνο στους παραγωγούς καθώς και των ποσών που καταβάλλει κάθε χρόνο ο ΕΛΓΑ ως ασφαλιστική κάλυψη έναντι φυσικών καταστροφών της παραγωγής. Αξίζει να σημειώσουμε ότι μόνο για την επταετία 2014-2020 οι (κουτσουρεμένες βάσει της νέας ΚΑΠ) κοινοτικές επιδοτήσεις για τη χώρα μας ανέρχονται σε 15 δισ. ευρώ, ποσό διόλου αξιοκαταφρόνητο στους «χαλεπούς» καιρούς που βρίσκονται τα τραπεζικά ιδρύματα
Το σχέδιο σπασίματος – διαχωρισμού της ΑΤΕ σε καλό – κακό και πώληση του υγιούς τμήματος σε ιδιώτες σημαίνει:
    * Εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίοι αγρότες και συνεταιριστικές οργανώσεις θα κινδυνεύσουν άμεσα και μαζικά να χάσουν τις υποθηκευμένες περιουσίες τους στην ΑΤΕ, να καταστραφούν άμεσα από τις μαζικές κατασχέσεις. Αλυσιδωτές θα είναι οι επιπτώσεις, αυξάνοντας την ανεργία και επηρεάζοντας την αγροτική παραγωγή και όλη την αλυσίδα στο διατροφικό τομέα και τη μεταποίηση.
* Απολύσεις και νέες χειρότερες εργασιακές σχέσεις σε όσους απομείνουν, προκειμένου ο ιδιώτης να μειώσει το μισθολογικό κόστος και να διασφαλίσει την κερδοφορία του.
Καμία αναμονή και αυταπάτη δεν πρέπει να υπάρχει, ότι οι εξελίξεις αυτές είναι θέμα καλής ή κακής διαπραγμάτευσης. Η πολιτική πυρός και σιδήρου του μνημονίου από κυβέρνηση – ΔΝΤ – ΕΕ θα συνεχίσει με θύματα τους εργαζόμενους και την αγροτιά.
Καλούμε τους τραπεζοϋπάλληλους, τους εργαζόμενους στις κρατικοσυνεταιριστικές επιχειρήσεις, τους φτωχούς- μεσαίους αγρότες, το λαό να δώσει συντονισμένα τον αγώνα του για να μην περάσουν τα χειρότερα. Αυτή η συμμαχία μπορεί να αποτελέσει το μόνο ισχυρό εμπόδιο που θα καθυστερήσει και θα ανατρέψει αυτήν την πολιτική.
Διεκδικώντας: Πάγωμα κάθε πλειστηριασμού και κατάσχεσης μικρομεσαίων εκμεταλλεύσεων, επαρκή χαμηλότοκη χρηματοδότηση για τους μικρομεσαίους αγρότες. Να μην πουληθούν Αγροτική Τράπεζα και κρατικοσυνεταιριστικές επιχειρήσεις. Συνέχιση της λειτουργίας των αγροτικών μεταποιητικών μονάδων.
Η οριστική όμως λύση βρίσκεται στη γραμμή κατάργησης μνημονίων και δανειακών συμβάσεων, στη μονομερή διαγραφή του χρέους, την αποδέσμευση από την ΕΕ, με εργατική λαϊκή εξουσία και το λαό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει».
loading...

Σχετικά Άρθρα