Γενική

Στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΔΠΘ ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης

Το έργο της Α φάσης των κτιριακών εγκαταστάσεων του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών στην Ξάνθη, επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Άρης Γιαννακίδης, ο οποίος συνοδευόταν από τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Φώτη Καραλίδη, τον Πρύτανη του ΔΠΘ Κωνσταντίνο Ρέμελη και υπηρεσιακούς παράγοντες.
Το έργο, το οποίο εντάχθηκε στον ΕΣΠΑ ΑΜ-Θ τον Σεπτέμβριο του 2010 με προϋπολογισμό μελέτης 21.647.107,44 ευρώ, πρέπει να παραδοθεί τον Νοέμβριο του 2014, καταβάλλονται όμως προσπάθειες να είναι έτοιμο στην αρχή του ακαδημαϊκού έτους της συγκεκριμένης χρονιάς.
Κατά την διάρκεια της επίσκεψης ο κ. Γιαννακίδης ανέφερε πως «η Περιφέρεια φιλοδοξεί οι νέες εγκαταστάσεις της Πολυτεχνικής Σχολής του ΔΠΘ, να είναι οι καλύτερες σε όλη την χώρα. Όπως μας λένε οι μελετητές και οι επιβλέποντες, αυτός ο στόχος είναι εφικτός».
Ο Περιφερειάρχης τόνισε παράλληλα ότι το συγκεκριμένο έργο, με τα τέσσερα αμφιθέατρα που θα διαθέτει «μπορεί να αναδείξει την Ξάνθη, η οποία θα μπορεί να φιλοξενεί μεγάλα συνέδρια στο μέλλον».
Να σημειωθεί ότι το φυσικό αντικείμενο της πράξης περιλαμβάνει την ανέγερση κτιρίων του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών- Α φάση και ειδικότερα:
Κτίριο Α: Το κτίριο Κοινών Χώρων Τμήματος (Διοίκηση, Γραμματεία, Χώροι Διδασκαλίας, Αμφιθέατρα)
Κτίριο Β: Το κτίριο γραφείων διδασκόντων
Συνδετήριος διάδρομος κτιρίων Α και Β και
Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου.
Παράλληλα κατά την επίσκεψή του στην Ξάνθη, ο Περιφερειάρχης πραγματοποίησε με τον Αντιπεριφερειάρχη Φώτη Καραλίδη και υπηρεσιακούς παράγοντες, συναντήσεις εργασίας με τον Δήμαρχο Ξάνθης Μιχάλη Στυλιανίδη και τον Δήμαρχο Αβδήρων Βασίλη Τσολακίδη, συζητώντας για σημαντικά έργα υποδομών στο ΕΣΠΑ ΑΜ-Θ.
Ικανοποίηση από Καραλίδη
Ο Αντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης εξέφρασε την ικανοποίηση για την πορεία των εργασιών και δήλωσε για το έργο της Πολυτεχνικής Σχολής: «Εδώ θα μεταφερθούν οι νέες σχολές αλλά και το τμήμα των αρχιτεκτόνων που είναι σήμερα μέσα στην πόλη. Τα τέσσερα συνεδριακά κέντρα δύο των 400 και δύο των 150 ατόμων μπορούν να δημιουργήσουν τις συνθήκες στην πόλη μας για να αποκτήσουμε επιτέλους συνεδριακό τουρισμό, πάνω στον χώρο της επιστήμης των πολιτικών μηχανικών αλλά και ευρύτερα και όλων των άλλων επιστημών που θα μπορούσε να διεκδικήσει η πόλη μας. Κατά συνέπεια αυτό είναι ένα έργο το οποίο δίνει ευρύτερες προοπτικές για όλη την περιοχή».
Σύμφωνα με τον Άρη Γιαννακίδη το έργο των Μηχανικών του ΔΠΘ είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα του ΕΣΠΑ και η Περιφέρεια μαζί με το Πανεπιστήμιο φιλοδοξούν να είναι το καλύτερο κτίριο πολιτικών μηχανικών στην Ελλάδα, καλύτερα και από αυτό του ΕΜΠ. Συμβατική υποχρέωση είναι η παράδοση του κτιρίου το 2014 αλλά υπάρχει η βούληση να είναι έτοιμο για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος.

Σχετικά Άρθρα