Γενική

Εγκρίθηκε μεγάλο έργο ύδρευσης για την ορεινή περιοχή της Σταυρούπολης

Μια σημαντική συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Ξάνθης Μιχάλη Στυλιανίδη, του Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη και του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Φώτη Καραλίδη πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Δημαρχείο. Θέμα της σύσκεψης ήταν η εξέλιξη των έργων του ΕΣΠΑ- ΑΜΘ και σε αυτή συμμετείχαν ο Διευθυντής της Διαχειριστικής αρχής της Περιφέρειας Βασίλης Πιτσινίγκος, ο ειδικός σύμβουλος Θανάσης Κούρος από την ΑΜΘ, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κατερίνα Μανά και ο Υπεύθυνος του Γραφείου Προγραμματισμού Πέτρος Παυλίδης, από το Δήμο Ξάνθης.
Η είδηση της σύσκεψης από τον Άρη Γιαννακίδης ήταν η αποδοχή της ένταξης στο ΕΣΠΑ του έργου της υδροδότησης των οικισμών της πρώην κοινότητας Γέρακα, της ΔΕ Σταυρούπολης, συνολικού προϋπολογισμού 1,8 εκατομμυρίων ευρώ. Κατά τα άλλα μελετήθηκε η πορεία υλοποίησης των έργων που έχει σε εξέλιξη ή προγραμματίζει ο Δήμος, ενταγμένα σε ευρωπαϊκά προγράμματα, όπως αυτά που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα Αστικής Αναγέννησης (Ανάπλαση Βας. Σοφίας, Ανακαίνιση Παλιού Δημαρχείου κλπ), με απώτερο στόχο την μεγαλύτερη δυνατή απορρόφηση πόρων, ενόψει της λήξης της προγραμματικής περιόδου.
Α. Γιαννακίδης: Έργα 30 εκατ. Ευρώ, εκτελούνται στην ΠΕ Ξάνθης
Ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τη συνεργασία που υπάρχει και ανέφερε ότι συνολικά στην ΠΕ. Ξάνθης χρηματοδοτούνται αυτή τη στιγμή, συμβασιοποιημένα έργα ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ όσα έργα έχουν μελητητική ωριμότητα, με βάση και τη συνεργασία που υπάρχει από την πλευρά της ΠΕ Ξάνθης, θα ενταχθούν στο ΕΣΠΑ.
Από την πλευρά του Αντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης, σημείωσε ότι υπάρχει καλή συνεργασία και ανέφερε ότι το έργο της ύδρευσης της ορεινής περιοχής θα υποβληθεί την ερχόμενη εβδομάδα στην Διαχειριστική Αρχή ενώ τη συνάντηση απασχόλησαν και άλλα έργα όπως μικρής κλίμακας οδοποιίες ή αυτό της ανάπλασης του κτιρίου του Μουζαφέρ Μπέη που δεν έχει ολοκληρωθεί.
Μ. Στυλιανίδης: Ανάσα το έργο υδροδότησης στην Ορεινή
Σύμφωνα με το Δήμαρχο Ξάνθης στη σύσκεψη τέθηκαν τα έργα που υλοποιούνται, τα έργα που έχουν εγκριθεί και έχουν μικρά τυπικά κωλύμματα αλλά και τα έργα που μελετώνται ή προγραμματίζονται, προκειμένου να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ. Χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το έργο της υδροδότησης της περιοχής Γέρακα-Πιλήματος που θα ενταχθεί άμεσα και θα δώσει λύση στο σοβαρό πρόβλημα της περιοχής. Τέλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία που υπάρχει με την Περιφέρεια ΑΜΘ και τις εντάξεις που επιτυγχάνει ο Δήμος, μέσα σε πλαίσιο καλού κλίματος.
Ο Άρης Γιαννακίδης εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τη συνεργασία του με τον Δήμαρχο Ξάνθης και ανέφερε ότι συνολικά στην ΠΕ. Ξάνθης χρηματοδοτούνται αυτή τη στιγμή, συμβασιοποιημένα έργα ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ όσα έργα έχουν μελητητική ωριμότητα, με βάση και τη συνεργασία που υπάρχει από την πλευρά της ΠΕ Ξάνθης, θα ενταχθούν στο ΕΣΠΑ.
Πολύ σημαντικό για ολόκληρη την ορεινή περιοχή είναι το έργο της υδροδότησης των χωριών της περιοχής Γέρακα- Πιλήματος που θα ενταχθεί άμεσα και θα δώσει λύση στο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια τα χωριά αυτά. Το έργο είναι αξίας 1,8 εκατομμυρίων ευρώ

Σχετικά Άρθρα