Γενική

Ο Άρης Γιαννακίδης επισκέφτηκε τα έργα στην νέα Πανεπιστημιούπολη της Ξάνθης

12 εκατομμύρια από το ΕΣΠΑ για την νέα πολυτεχνική σχολή του ΔΠΘ

Γράφει ο Σταύρος Καρυπίδης
Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Άρης Γιαννακίδης επισκέφτηκε χθες το πρωί συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Φώτη Καραλίδη και τον Πρύτανη του ΔΠΘ κ. Κωνσταντίνο Ρέμελη το έργο κατασκευής της νέας πολυτεχνικής σχολής στα Κιμμέρια
Το έργο είναι πελώριο σε έκταση και θα απλώνεται σε πάνω από 14 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα εγκαταστάσεων, ενώ το κόστος του θα φτάσει τα 12 εκατομύρια ευρώ και η χρηματοδότησης προέρχεται από το ΕΣΠΑ 2007- 2013. Το κτίριο που επισκέφτηκαν ο Περιφερειάρχης μαζί με τον πρύτανη και τον αντιπεριφερειάρχη είναι στην φάση των μπετών και σύμφωνα με τον ανάδοχο του έργου οι εργασίες προχωράνε με πολύ γοργούς ρυθμούς. Το έργο θα έχει ολοκληρωθεί πριν τα τέλη του 2014 και θα περιλαμβάνει εκτός των άλλων υποδομών και τέσσερα μεγάλα σύγχρονα συνεδριακά κέντρα τα οποία θα μπορούν να φιλοξενούν και δεκάδες εκδηλώσεις ή συνέδρια. Η νέα πολυτεχνική σχολή θα καλύπτει όλες τις σύγχρονες ανάγκες των φοιτητών πολιτικών μηχανικών του ΔΠΘ και θα έχει ότι ποιο σύγχρονο εξοπλισμό υπάρχει Πανελλαδικά.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Φώτης Καραλίδης μας είπε: «Επισκεφτήκαμε σήμερα τον χώρο για να δούμε την πρόοδο των εργασιών και είμαστε ικανοποιημένοι από την εξέλιξη. Εδώ θα μεταφερθούν οι νέες σχολές αλλά και το τμήμα των αρχιτεκτόνων που είναι σήμερα μέσα στην πόλη. Τα τέσσερα συνεδριακά κέντρα δύο των 400 και δύο των 150 ατόμων μπορούν να δημιουργήσουν τις συνθήκες στην πόλη μας για να αποκτήσουμε επιτέλους συνεδριακό τουρισμό, πάνω στον χώρο της επιστήμης των πολιτικών μηχανικών αλλά και ευρύτερα και όλων των άλλων επιστημών που θα μπορούσε να διεκδικήσει η πόλη μας. Κατά συνέπεια αυτό είναι ένα έργο το οποίο δίνει ευρύτερες προοπτικές για όλη την περιοχή».
Μετά την επίσκεψη στα Κιμμέρια, Καραλίδης και Γιαννακίδης επισκέφτηκαν τον Δήμαρχο Ξάνθης και ενημερώθηκαν από τον Μιχάλη Στυλιανίδη για την εξέλιξη των έργων που υλοποιούνται αυτήν την στιγμή στον Δήμο και είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ, μεταφέροντας το ευχάριστο νέο της ένταξης ενός καινούριου έργου που αφορά την ύδρευσης στην ορεινή Σταυρούπολη, ένα έργο αξίας 1,8 εκατομμύρια ευρώ.

Σχετικά Άρθρα