Γενική

Τι ζητούν βιομήχανοι και οι βιοτέχνες της Ξάνθης από την νέα Κυβέρνηση

Δημιουργία ειδικού ταμείου επιδότησης των εργοδοτικών εισφορών των επιχειρήσεων
Μεγάλη είναι η συζήτηση μεταξύ των βιομηχάνων και βιοτεχνών της Ξάνθης που θέλουν μέσω των φορέων τους να καταθέσουν προτάσεις ανακούφισής τους προς την νέα Κυβέρνηση. Έτσι προτείνουν τη δημιουργία ειδικού ταμείου επιδότησης των εργοδοτικών εισφορών των επιχειρήσεων, κατά 30% για τα επόμενα χρόνια, από τους αδιάθετους πόρους του ΕΣΠΑ, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων.
Η διοίκηση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), με επιστολή της προς τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά η οποία εστάλη μετά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων και την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση αναφέρουν.
«Με τον τρόπο αυτόν αφενός εξασφαλίζεται η απορροφητικότητα των σχετικών κονδυλίων […] και αφετέρου διασώζονται από το κλείσιμο πολλές επιχειρήσεις, ενώ ταυτόχρονα διατηρούνται θέσεις εργασίας και εξασφαλίζεται η κοινωνική συνοχή». Παράλληλα, ο ΣΒΒΕ ζητά την επανασύσταση της Επιχειρησιακής Μονάδας Ανάπτυξης (ΕΜΑ) και τη συμπερίληψή της στο νέο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), Παναγιώτης Παπαδόπουλος, σημειώνει ότι, από το βήμα της Βουλής, ο νέος πρωθυπουργός έδωσε μήνυμα αποφασιστικότητας ότι όσα εξαγγέλθηκαν θα υλοποιηθούν άμεσα. Προσθέτει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για να ανακτήσει το χαμένο έδαφος του προηγούμενου διαστήματος, που έφερε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού.
«Η κυβέρνηση πρέπει να σηκώσει τα μανίκια και να παράγει έργο και μόνο έργο. Δεν έχουμε την πολυτέλεια αυτή τη φορά οι εξαγγελίες να παραμείνουν μόνο στο στάδιο των καλών προθέσεων», τονίζει ο κ. Παπαδόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να επισπευσθούν οι μεταρρυθμίσεις, να προωθηθούν οι αποκρατικοποιήσεις, να αναδιοργανωθεί το τραπεζικό σύστημα και να ξεμπλοκαριστούν τα κοινοτικά κονδύλια του ΕΣΠΑ.
loading...

Σχετικά Άρθρα