Γενική

Ήξεις αφήξεις από τον Σαλτούρο για το θέμα της Αναπτυξιακής

Στηρίζει στην ουσία την θέση Ξυνίδη αλλά…
Ο Δημήτρης Σαλτούρος, ο βουλευτής του ΠαΣΟΚ Ξάνθης, αρκετά αργοπορημένα, απέστειλε το μεσημέρι της Δευτέρας την παρακάτω επιστολή με την οποία προσπαθεί να εξηγήσει την θέση του για το θέμα της Αναπτυξιακής. Προφανέστατα είχε μιλήσει προηγούμενος και με τον Καραλίδη και με τον Τσολακίδη και έτσι υιοθέτησε σε γενικές γραμμές την απαισιόδοξη τάση του ότι «δεν μπορεί να γίνει τίποτε με την ΑΝ.ΞΑΝ». η επιστολή του που δυσαρέστησε κάποιους από τους «φίλους» του που τον βοήθησαν μάλιστα στις τελευταίες εκλογές αναφέρει.
Σχετικά με την συνάντηση στο ΕΒΕ Ξάνθης των Βουλευτών του Νομού, που κάλεσε ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης με θέμα την επαναλειτουργία της ΑΝ.ΞΑ.ΑΕ  (Αναπτυξιακής Εταιρείας Ξάνθης) την Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012, επισημαίνω τα ακόλουθα.
1) Η ΑΝ.ΞΑ. ΑΕ είναι εταιρεία που διοικείται αυτοτελώς από τα εκ του νόμου οριζόμενα όργανα δηλαδή την Γενική Συνέλευση των Μετόχων και το Διοικητικό Συμβούλιό της. Αυτοί έχουν την ευθύνη λειτουργίας έναντι του νόμου και αυτοί λογοδοτούν αναλόγως.
Ως εκ τούτου την βούληση των οργάνων της διοικήσεως της Εταιρείας ουδείς «εξωτερικός παράγοντας» μπορεί να νοθεύσει ή να μεταβάλλει..
Κατά συνέπεια, τον αρχικό και τον τελικό λόγο των αποφάσεων για «λύση-εκκαθάριση» ή «αναβίωση» της εν λόγω εταιρείας έχουν αποκλειστικά τα ανωτέρω υπεύθυνα όργανα τα οριζόμενα εκ του νόμου.
Βέβαια, είναι αυτονόητο ότι επιθυμώ μέσα σε αυστηρά πλαίσια της νομιμότητας να δύναται η αναβίωση της λειτουργίας της αναπτυξιακής έτσι ώστε ελλείποντος άλλου πιστοποιημένου ενδιάμεσου φορέα να μην χάσει ο νομός μας εγκριθέντα κονδύλια για επενδυτικά σχέδια συμπολιτών μας.
2) Η ΑΝ.ΞΑ. ΑΕ με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της,  αφενός μεν τελεί υπό νόμιμη «λύση-εκκαθάριση», δηλαδή έχει  «παύσει ο νόμιμος σκοπός ύπαρξής της», αφετέρου τελεί και υπό δικαστικό έλεγχο αξιοποίνων διαχειριστικών πράξεων.
3) Εφόσον όμως ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης έχει πράγματι σοβαρούς λόγους και ανησυχίες για κάποιο θέμα και επιθυμεί την επικοινωνία με τους βουλευτές του Νομού θα ήταν καλύτερο να ζητήσει συνάντηση με αυτούς. Όσον αφορά εμένα ως βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ν.Ξανθης μπορεί να ζητήσει κατ’ ιδίαν συνάντηση μαζί μου και να μου εκθέσει τις απόψεις του.
Όσον αφορά δε στην εν λόγω συνάντηση στο Επιμελητήριο Ξάνθης την Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012 δεν κατέστη δυνατόν να παραστώ καθόσον οι υποχρεώσεις μου στην κοινοβουλευτική ομάδα  του ΠΑΣΟΚ με υποχρέωσαν να παραμείνω στην Αθήνα.
Δημήτριος Σαλτούρος
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Νομού Ξάνθης
loading...

Σχετικά Άρθρα