Γενική

7 στους 10 Ξανθιώτες αδυνατούν να πληρώσουν φόρους τους!

Μετά τις μειώσεις σε μισθούς- συντάξεις αλλά και τις απολύσεις
Γράφει ο Σταύρος Καρυπίδης
Σε δύσκολη κατάσταση φέρνουν χιλιάδες φορολογούμενους και στην Ξάνθη τα… μπιλιετάκια της Εφορίας που καταφθάνουν αυτές τις ημέρες ομαδικά!!!! Το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών προσδοκά να έχει το επόμενο διάστημα υψηλά έσοδα από την πληρωμή των φόρων, ώστε να κλείσει κάποιες από τις «τρύπες» που υπάρχουν στα έσοδα του κράτους, όμως είναι βέβαιο, ότι με τους πολίτες να έχουν φθάσει στα όριά τους, η Κυβέρνηση θα προσπαθήσει να βρει τη «χρυσή τομή», για να αποφορτιστούν κάπως οι φορολογούμενοι.
Χαρακτηριστικό των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι πολίτες πανελλαδικά αλλά και στην Ξάνθη είναι, ότι περίπου 7 στους 10 φορολογούμενους αντιμετωπίζουν προβλήματα για την εξόφληση των φόρων, γιατί δεν έχουν τα χρήματα λόγω της ανεργίας που έχουν περιπέσει, ή λόγο των μειώσεων μισθών, συντάξεων κ.α.
Το μεγαλύτερο πλήγμα το δέχονται οι τρίτεκνες οικογένειες που καλούνται να πληρώσουν φέτος τριπλάσιο φόρο σε σύγκριση με πέρυσι, λόγω της μείωσης του αφορολογήτου στις 12.000 ευρώ από 23.500 που ίσχυε για το 2011!
Να σημειωθεί, ότι το «χαράτσι» στα ακίνητα, οι μπορούμε φέτος να το εξοφλήσουμε όλοι μας σε 5 δόσεις, ενώ ήδη έχουν σταλεί στις Εφορίες τα ονόματα των ιδιοκτητών ακινήτων που δεν εξόφλησαν το «χαράτσι» μαζί με τον λογαριασμό της ΔΕΗ. Θυμάστε εκείνο το «Δεν πληρώνω»; Ε! τώρα θα πληρώσουν όλοι θέλουν δεν θέλουν.
Μέσα σε όλη αυτή την φορολογική λαίλαπα, η μόνη ελπίδα των Ξανθιωτών είναι η ενεργοποίηση της νέας Κυβέρνησης προς την κατεύθυνση της Ανάπτυξης. Η Ανάπτυξη και τα θέματα της ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ειδικά στην Θράκη μας, θα πρέπει να είναι στην πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης Σαμαρά αν έχει επιδίωξη της, να μας βγάλει από τον οικονομικό βούρκο!!!).

Σχετικά Άρθρα