Γενική

Στο Δημαρχείο της Ξάνθης η αποστολή του δήμου Gifhorn

Μιχάλης Στυλιανίδης και Mattias Nerlich είχαν εγκάρδια συνάντηση
Ο Δήμαρχος της Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης υποδέχτηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο δημαρχείο, την αποστολή από τον αδελφοποιημένο δήμο της Γερμανία με τον Επικεφαλής του Δήμου Gifhorn, τον Δήμαρχο Mattias Nerlich. Οι Γερμανοί έμειναν στην Ξάνθη Δευτέρα και Τρίτη και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα την παλιά πόλη και τους ανθρώπου της.
Το μεσημέρι λοιπόν της Τρίτης στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης οι Δήμαρχοι όπως και Δημοτικοί σύμβουλοι και από τους δύο Δήμους είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν σημεία συνεργασίας σε πολλά επίπεδα.
Ο Νίκος Ανταμπούφης, ο Γιώργος Κολλάρος, ο Δημήτρης Μπένης,ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο Μανόλης Φανουράκης, αντάλλαξαν απόψεις γύρω από τις συνεργασίες που μπορούν να οικοδομηθούν, αλλά ενημέρωσαν και τους ομολόγους τους γενικότερα για κοινωνικά, εργασιακά και άλλα ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους της περιοχής μας.
Η μεγάλη πολιτική εμπειρία τόσο του Δημάρχου Ξάνθης Μιχάλη Στυλιανίδη, όσο και του Δημάρχου Γκίφχορν Ματία Νέρλιχ, μπορεί να εγγυηθεί την δημιουργική πορεία των πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ των δύο πόλεων, αλλά και την εύρεση νέων συνεργασιών σε οικονομικό και τεχνολογικό επίπεδο.
Μετά την ολοκλήρωση της συνεργασίας με την αποστολή από τον Δήμο Gifhorn ο Δήμαρχος της Ξάνθης έκανε δηλώσεις, τονίζοντας το πολύ θετικό κλίμα της συνεργασίας και την θέληση όλων των παρατάξεων να υπάρχει συχνότερη επαφή των δύο πλευρών. Συζητούμε είπε ο Δήμαρχος της Ξάνθης την διερεύνηση συνεργασιών στο πολιτιστικό επίπεδο με την αξιοποίηση της τεχνολογίας και την συνεχή επικοινωνία με συλλόγους και ανθρώπους της νεολαίας μας.
Από την πλευρά του ο Mattias Nerlich, είπε οτι είναι ένα από τα πρώτα ταξίδια που κάνει ως δήμαρχος με μια αδελφοποιημένη πόλη και μάλιστα για τον δήμο του η αδελφοποίηση αυτή είναι η πιο παλιά.
Είμαι ενθουσιασμένος από τις πρώτες εικόνες που έχω από την Ξάνθη καθώς φτάσαμε χθές το βράδυ αργά στην Πόλη και αντικρίσαμε την ζωντάνια της με τους νέους να είναι ιδιαίτερα δραστήριοι στους δρόμους της Πόλης.
Η ύπαρξη του Πανεπιστημίου στην Ξάνθη, συνέχισε, έχει δώσει και στο παρελθόν το έναυσμα για ανταλλαγή φοιτητών μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα και στο μέλλον θα μπορούσαν φοιτητές από την Ξάνθη να κάνουν την πρακτική τους σε αρκετά εργοστάσια και μονάδες που υπάρχουν στην περιοχή μας, κατέληξε.

Σχετικά Άρθρα