Γενική

Ένα εργαλείο για την ανάπτυξη δίπλα μας

Επιτέλους επανήλθε το Υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης
Παρουσία του Υπουργού Μακεδονίας Θράκης, κ. Θεόδωρου Καράογλου, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 2 Ιουλίου 2012, η τοποθέτηση του λογότυπου του νεοσύστατου Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης.
Ο Υπουργός, μιλώντας στους δημοσιογράφους που παραβρέθηκαν, έκανε την παρακάτω δήλωση: «Η καθαίρεση της πινακίδας της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας Θράκης του Υπουργείου Ανάπτυξης και η ανάρτηση της νέας πινακίδας του νεοσύστατου, αλλά παράλληλα τόσο ιστορικού, Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, στέλνει τα δικά της ισχυρά μηνύματα.
Πρώτα- πρώτα στέλνει ένα μήνυμα προς όλους, ότι η Μακεδονία ήταν, είναι και παραμένει ιστορικά ελληνική.
Δεύτερον, ότι στη Βόρεια Ελλάδα υπάρχει ένα εργαλείο πλέον, ένα εργαλείο για την ανάπτυξη, για να πετύχουμε το ζητούμενο, δηλαδή την ισόρροπη ανάπτυξη εντός της χώρας.
Και τρίτον, ότι ο Πρωθυπουργός τηρεί τις υποσχέσεις του και κάνει πράξη αυτό για το οποίο προεκλογικά είχε δεσμευτεί, ανασυστήνει δηλαδή το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης».
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με τις αρμοδιότητες του Υπουργείου, ο Υπουργός  είπε:
«Σε αυτή τη φάση βρισκόμαστε σε συνεχείς συσκέψεις με υπηρεσιακούς παράγοντες, αλλά και σε συνεχή συνεργασία με τους υπόλοιπους φορείς, για να καταλήξουμε στις προτάσεις μας, για τις αρμοδιότητες που πρέπει να έχει το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.
Θεωρούμε ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης να έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες, αρμοδιότητες, οι οποίες θα είναι ρεαλιστικές, οι οποίες θα μπορούν να υλοποιηθούν, και κυρίως θα μπορούν να υλοποιηθούν όλες εδώ, στη Θεσσαλονίκη, χωρίς δηλαδή να υπάρχει συναρμοδιότητα, αλλά να είναι αποκλειστικές αρμοδιότητες.
Μέχρι το μεσημέρι, η γενική Γραμματεία του Υπουργικού Συμβουλίου  θα έχει τις προτάσεις μας, όπως βέβαια θα έχει τις προτάσεις και από όλα τα υπόλοιπα Υπουργεία.
Εδώ και μια εβδομάδα έχουμε ξεκινήσει μια πολύ σκληρή δουλειά και θεωρούμε ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα είναι όλα ξεκάθαρα, οι αρμοδιότητες, ο προϋπολογισμός και οτιδήποτε άλλο αφορά στις δραστηριότητες του νεοσύστατου Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης».

Σχετικά Άρθρα