Γενική

Bάζετε τα σκουπίδια σας μέσα στους κάδους και κλείνετε το καπάκι

Έκκληση συμπολιτών προς πολίτες
Γράφει ο Σταύρος Καρυπίδης
Μεγάλο πρόβλημα με τα σκουπίδια υπάρχει σε όλη την Ξάνθη το τελευταίο διάστημα και μάλιστα είμαστε μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού. Έτσι πολίτες που κατοικούν δίπλα στους κάδους ζητάνε την συνεργασία των υπολοίπων πολιτών της Ξάνθης, αλλά και της υπηρεσίας καθαριότητας, ώστε να αντιμετωπιστούν δύο σοβαρά προβλήματα τα οποία διαπιστώνονται στον τομέα αυτό.
Η παράκληση είναι κυρίως οι Ξανθιώτες να εναποθέτουν τα απορρίμματά τους μέσα στους κάδους και να τους κλείνουν. Αλλά και οι εργάτες του τομέα καθαριότητας, θα πρέπει να φροντίζουν μετά την αποκομιδή να κλείνουν τους κάδους, ώστε λόγω της ζέστης να αποφεύγονται φαινόμενα δυσοσμίας. Ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις που οι κάδοι είναι κλειστοί, διαπιστώνεται ότι ασυνείδητοι πολίτες εναποθέτουν τις σακούλες απορριμμάτων έξω από αυτούς, πάνω στο πεζοδρόμιο, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται και άλλα σοβαρά προβλήματα με τα ζουμιά που τρέχουν αλλά και τα σκυλιά που τα διασκορπίζουν σε κάθε σημείο της πόλης.
Τα σκουπίδια είναι από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος της Ξάνθης και δυστυχώς ακόμη δεν έχει βρεθεί καμία ουσιαστική λύση ώστε να ανακουφιστεί λιγάκι ο κόσμος. Φαίνεται ότι τα απορριμματοφόρα κάνουν μια διαδρομή κάθε τρεις ή τέσσερεις μέρες και αυτό αν!!! Έτσι τα σκουπίδια μαζεύονται μέσα και έξω από τους κάδους και δημιουργούν εστίες μόλυνσης τόσο στο κέντρο όσο και στις γειτονιές προκαλώντας και δυσοσμία και οπτική ρύπανση!!! (Λίγη περισσότερη ασχολία στο θέμα αυτό από την υπηρεσία καθαριότητας δεν θα έβλαπτε!η φωτογραφεία είναι φωτογραφία αρχείου).

Σχετικά Άρθρα