Γενική

Δυναμική η αντίδραση των ΕΛΛΗΝΩΝ της Ξάνθης

Κατά της επίσκεψης του Ντεβλέτ Μπαχτσελί

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με ένοπλή φρουρά επισκέφτηκε την πόλη μας για λίγες ώρες ο Τούρκος Εθνικιστικής ηγέτης του κόμματος MHP Ντεβλέτ Μπαχτσελί το απόγευμα της Τετάρτης, στο πλαίσιο επίσκεψης στη Θράκη και στα Βαλκάνια. Ο αρχηγός των Γκρίζων Λύκων έφτασε στην Ξάνθη λίγο μετά τις 4 και γευμάτισε με στελέχη της μειονότητας στο εστιατόριο Ξανθίππη. Ακολούθως έγινε δεκτός από τον Ψευδομουφτή Αχμέτ Μετέ στην έδρα του, στην οδό Στογιαννίδου, πίσω από το ρολόι στην κεντρική πλατεία.
Την ίδια ώρα 100 τουλάχιστων ΕΛΛΗΝΕΣ πάνω από κόμματα και παρατάξεις συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία και φώναξαν συνθήματα εναντίον της Τουρκίας και του Τούρκου ηγέτη ενώ κατά διαστήματα έψαλαν τον εθνικό ύμνο. Κρατούσαν πανό και σημαίες και ελάχιστοι μόνο είχαν άγριες διαθέσεις που περιορίστηκαν σε λεκτικές επιθέσεις προς τα στελέχη της μειονότητας που ήταν στο σπίτι του Ψευτομουφτή σημείο. Διαμαρτυρήθηκαν, επίσης για το γεγονός ότι επιτράπηκε η επίσκεψη του Τούρκου Πολιτικού στη Θράκη ενώ στη συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν άτομα νεαρά και φιλήσυχα.
Η Αστυνομία είχε λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και ο Γιώργος Γκοδοσίδης χειρίστηκε με ευκολία τους διαδηλωτές. Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί μετά τον Ψευδομουφτή, κατευθύνθηκε στην λεγόμενη «Τουρκική Ένωση Ξάνθης», ενώ οι διαδηλωτές βρέθηκαν στο σημείο της συμβολής των οδών Τσαλδάρη και Καραολή, όπου τους απαγορεύτηκε η είσοδος, με αποτέλεσμα να κάνουν πορεία μέχρι την Πλατεία Μπαλτατζή, πριν διαλυθούν.
Πολλά επώνυμα στελέχη της μειονότητας στην ΤΕΞ
Στην ΤΕΞ παρέμεινε για περίπου μισή ώρα όπου μίλησε στην κατάμεστη αίθουσα και κατόπιν αναχώρησε για τα μουσουλμανικά κοιμητήρια, πριν κατευθυνθεί στην Κομοτηνή. Εκτός του Προέδρου της Ένωσης Αχμέτ Καρά, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι πρώην βουλευτές Φαίκογλου Αχμέτ και Μάντατζη Τσετίν, οι πολιτευτές, της ΝΔ, Αδνάν Πετσενίκ και του ΠΑΣΟΚ, Μπαράν Μπουρχάν, ο Δήμαρχος Μύκης Μουσταφά Τζουκάλ, ο επικεφαλής του κόμματος DEB στην Ξάνθη Οζάν Αχμέτογλου και άλλα στελέχη.

Σχετικά Άρθρα