Γενική

Στην δικαιοσύνη προσφεύγει ο Εφραίμ για τις συκοφαντίες εναντίον της Μονής

«Κατά το 80% έχουν φύγει οι κατηγορίες. Το άλλο 20%, θα φανεί και γι αυτές η συκοφαντία και η προχειρότητα των πληροφοριών και των εκτιμήσεων» δήλωσε στην εφημερίδα «Ελεύθερη Ώρα» ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ αμέσως μετά την αποφυλάκισή του.
Και σημείωσε ότι: «Ο Θεός βοήθησε και η Παναγία, να λάμψει η αλήθεια. Μας αδίκησαν, μας συκοφάντησαν, μας ταλαιπώρησαν. Αλλά δεν πειράζει. Πιστεύαμε ότι θα λάμψει η αλήθεια. Θα μας βοηθήσει η Παναγία»… Στο ερώτημα αν ταλαιπωρήθηκε, εκείνος απαντά:
«Εκείνο που μας πείραξε ήταν οι συκοφαντίες… Μάλιστα έφθασε και ο δικαστής που ενεπλάκη στην όλη υπόθεση να βγάλει βιβλίο εναντίων μας. Θα είδατε τι λέει. Δεν του κρατάμε κακία αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να αμυνθούμε για την ιστορία του μοναστηριού. Θα προσφύγουμε στην Δικαιοσύνη. Δεν επιδιώξαμε ούτε δημοσιότητες, ούτε άλλες βοήθειες. Κάναμε πάντα αυτό που αποφασίσαμε να υπηρετήσουμε. Και το κάναμε και το κάνουμε με ευθύνη και πίστη στον μοναχισμό και την αποστολή μας. Δεν θέλω τώρα να πω περισσότερα. Ευχαριστούμε τον Θεό που έδωσε την αλήθεια».

(Η συνέχεια θα είναι επί των δικαστικών αιθουσών!!! Άλλωστε οι μοναχοί ξέρουν να περιμένουν…).

Σχετικά Άρθρα