Γενική

Σημαντικά έργα υποδομών ύψους 40.500.164 ευρώ στο ΕΣΠΑ ΑΜ-Θ

Εντάχθηκαν τον Ιούνιο και θα δώσουν πνοή στην Θράκη μας
Σημαντικά έργα οδικών υποδομών, συνολικού ύψους 40.500.164 ευρώ, εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ ΑΜ-Θ μέσα στον Ιούνιο, με υπογραφή του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης Άρη Γιαννακίδη. Τα έργα εντάσσονται στον Άξονα Προτεραιότητας 3 «Υποδομές και υπηρεσίες προσπελασιμότητας στην ΠΑΜ-Θ» του Ε.Π. «Μακεδονία- Θράκη».
Συγκεκριμένα, εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας-Θράκης τα εξής έργα:
Κατασκευή Περιφερειακού Δρόμου, με δικαιούχο τον Δήμο Αλεξανδρούπολης και προϋπολογισμό 9.262.600 ευρώ.
Δρόμος Σύνδεσης Πόλης Ορεστιάδας με Οικισμό ΟΕΚ ΙΙΙ, στον Πύργο, με δικαιούχο τον Δήμο Ορεστιάδας και προϋπολογισμό 1.100.000 ευρώ.
Αποκατάσταση Δρόμου Πύργου- Λαγού  με δικαιούχο τον Δήμο Ορεστιάδας και προϋπολογισμό 3.207.564 ευρώ.
Βελτίωση Επαρχιακού Δρόμου Διδυμοτείχου- Πυθίου (Τμήμα Διδυμοτείχου-Πετράδες), με δικαιούχο την ΠΑΜ-Θ/ Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της ΠΕ Έβρου και προϋπολογισμό 4.950.000 ευρώ.
Βελτίωση Βατότητας Οδού Σύνδεσης της Πόλης Σαπών με τον Οικισμό Εβρένου, με δικαιούχο τον Δήμο Μαρώνειας- Σαπών και προϋπολογισμό 975.000 ευρώ.
Βελτίωση Δρόμου Μεγάλου Δουκάτου- Ισάλου, με δικαιούχο την ΠΑΜ-Θ/ Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της ΠΕ Ροδόπης και προϋπολογισμό 1.250.000 ευρώ.
Κατασκευή και Ασφαλτόστρωση Οδού Νέδας- Κίζαρι, με δικαιούχο την ΠΑΜ-Θ/ Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της ΠΕ Ροδόπης και προϋπολογισμό 1.330.000 ευρώ.
Εκτέλεση Έργων Οδοποιίας στα Ο.Τ. 34 έως 41 στον Οικισμό του Μαγικού, με δικαιούχο τον Δήμο Αβδήρων και προϋπολογισμό 2.400.000 ευρώ.
Οδική Σύνδεση Δημοτικών Διαμερισμάτων Μουσθένης- Σιδηροχωρίου Δημοτικής Ενότητας Πιερέων, με δικαιούχο τον Δήμο Παγγαίου και προϋπολογισμό 1.030.000 ευρώ.
Βελτίωση Οδικού Τμήματος από Εγνατία έως Επαρχιακή Οδό Ελαιοχωρίου- Φωλιάς, με δικαιούχο τον Δήμο Παγγαίου και προϋπολογισμό 1.830.000 ευρώ.
Κατασκευή Κόμβου Σφαγείων στην Δ.Κ. Χρυσούπολης, με δικαιούχο τον Δήμο Νέστου και προϋπολογισμό 1.410.000 ευρώ.
Βελτίωση Ασφαλτόστρωση της Οδού Λιμεναρίων- Κάστρου, με δικαιούχο τον Δήμο Θάσου και προϋπολογισμό 3.650.000 ευρώ.
Παράκαμψη Οικισμού Ελαιοχωρίου, με δικαιούχο την ΠΑΜ-Θ/ Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της ΠΕ Καβάλας και προϋπολογισμό 2.850.000 ευρώ.
Κατασκευή Οδών Μεταξύ των Ο.Τ. 816 Και 551 στον Δήμο Δράμας, με δικαιούχο τον Δήμο Δράμας, προϋπολογισμού 1.925.000 σευρώ.
Βελτίωση – Αναβάθμιση Περιφερειακής Τοπικής Οδού Μαυροβάτου- Μικροχωρίου στον Δήμο Δράμας, με δικαιούχο τον Δήμο Δράμας, προϋπολογισμού 425.000 ευρώ.
Βελτίωση /Αναβάθμιση Τοπικής Οδού Σύνδεσης ΤΚ Αχλαδιάς- ΤΚ Παγονερίου στον Δήμο Κάτω Νευροκοπίου, με δικαιούχο τον Δήμο κάτω Νευροκοπίου, προϋπολογισμού 445.000 ευρώ.
Βελτίωση /Αναβάθμιση Τοπικής Οδού Σύνδεσης ΤΚ Λευκογείων- ΤΚ Εξοχής στον Δήμο Κ. Νευροκοπίου, με δικαιούχο τον Δήμο Κάτω Νευροκοπίου, προϋπολογισμού 1.130.000 ευρώ.
Βελτίωση Οδού Αιγείρου- Περιστεράς από Διασταύρωση προς Πλατανόβρυση μέχρι τον Οικισμό Περιστεριάς στον Δήμο Δοξάτου, με δικαιούχο τον Δήμο Δοξάτου, προϋπολογισμού 1.330.000 ευρώ.
Ο Περιφερειάρχης κ. Γιαννακίδης μετέφερε ότι η Περιφέρεια σχεδιάζει έργα βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών σε όλες τις περιφερειακές ενότητες και ταυτόχρονα γίνεται η προετοιμασία για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014- 2020.
Στο μεταξύ υπογράφηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στην Π.Ε. Ξάνθης η σύμβαση για την κατασκευή του έργου της Γέφυρας Ξηρού, στην ορεινή περιοχή της Ξάνθης. Πρόκειται για ένα έργο, αρχικού προϋπολογισμού 2 εκατομμυρίων ευρώ. που εξυπηρετεί τους οικισμούς Τεμένους και Σατρών ενώ θα διευκολύνει ιδιαίτερα την κυκλοφορία των μεγάλων οχημάτων όπως τα λεωφορεία. Θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2013, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του έργου και τη σχετική σύμβαση, ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης, που υπέγραψε τη σύμβαση μαζί με την Τεχνική Υπηρεσία και την ανάδοχο τεχνική εταιρία «Αλέξανδρος» της Ξάνθης.
Το έργο είχε ξεκινήσει στο παρελθόν αλλά ο εργολάβος του είχε κηρυχθεί έκπτωτος και είχε εγκαταλείψει το έργο. Τελικά με νέες ενέργειες, το έργο εντάχθηκε εκ νέου στο ΕΣΠΑ, απ όπου χρηματοδοτείται και η Περιφέρεια προχώρησε στην προκήρυξή του.
«Είναι προτεραιότητά μας, μέσα σε μια περίοδο κρίσης να δώσουμε δουλειά στον κατασκευαστικό κλάδο και να δημιουργήσουμε απασχόληση» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης, που τόνισε ότι το συγκεκριμένο έργο ταλαιπωρεί τους κατοίκους εδώ και περίπου 5 χρόνια και θα δώσει λύση σε σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται μέχρι σήμερα.

Σχετικά Άρθρα