Γενική

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΑΜΑΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΙΚΙΣΜΟΥ

Κείμενο από τις Ομάδες Κοινωνικής Δράσης
Μέρες- εβδομάδες τώρα, ενόψει και της κρίσης αλλά κυρίως και της προεκλογικής περιόδου, μας έχουν φλομώσει οι τηλεοράσεις με συζητήσεις επί συζητήσεων, για τις ιδέες , για τα προγράμματα και για το πώς τέλος πάντων θα ξεφύγει η Ελληνική κοινωνία και η οικονομία από την κρίση.
Δυστυχώς τα μόνα ερωτήματα και φυσικά και οι ανάλογες απαντήσεις περιστρέφονται γύρω από τον εάν ο τάδε ή δείνα πολιτικός ή το πολιτικό κόμμα, θα δώσει αυξήσεις ή δεν θα απολύσει από το δημόσιο. Όποιος υποσχεθεί το προηγούμενο status κέρδισε!!.
Αυτό είναι το κέντρο του πολιτικού διαλόγου. Αυτό δηλαδή που χρόνια ολόκληρα ήταν έτσι και αλλιώς το κέντρο της οικονομικής πολιτικής, όλων σχεδόν των Κυβερνήσεων από το 1981 και μετά. Αυτή η πολιτική που μας έφερε στην καταστροφή!!!.
Το επίπεδο δηλαδή της οικονομίας μας κρινόταν και σήμερα φαίνεται ότι κρίνεται, από το πόσο καλά πληρώνονται οι δημόσιοι υπάλληλοι και πως δεν θα μειωθεί το Κράτος. Δυστυχώς κανείς πολιτικός μικρός ή μεγάλος, δεν έχει την τόλμη να πει, ότι αυτό ρε παιδιά δεν μπορεί να είναι το κέντρο της πολιτικής.
Σήμερα αυτό που απελπιστικά λείπει από τη Ελλάδα είναι η εργασία και η παραγωγή. Σήμερα από τα 11 εκατομμύρια μυαλά, 22 εκατομμύρια χέρια και 22 εκατομμύρια πόδια, ελάχιστα πραγματικά εργάζονται, παράγοντας και δημιουργώντας οικονομικά αγαθά και υπηρεσίες.
Παράγουν δηλαδή κάτι που επιτέλους πουλιέται και αγοράζεται στην Ελληνική ή την ξένη αγορά. Σήμερα ο μισός ενεργός Ελληνικός πληθυσμός, είτε είναι άεργος στον αχρείαστο και άχρηστο τεράστιο δημόσιο τομέα, είτε είναι άεργος λιανοπωλητής, που προσπαθεί να πουλήσει ένα παντελόνι τη μέρα και να ζήσει. Είτε είναι αγρότης και ζει από τις Ευρωπαϊκές επιδοτήσεις ή κάθε άλλης επαγγελματικής τάξης που επίσης υποαπασχολείται!!
Το πρόβλημα της οικονομίας μας είναι λοιπόν να παράγουμε .Έχω την εκτίμηση ότι αν οποιαδήποτε πολιτική κατάφερνε: α) Να αναπτύξει κυρίως τον ιδιωτικό τομέα και να έρθουν επενδύσεις από ντόπιους και ξένους επενδυτές. β) Να επιλέξει κατευθύνσεις ανάπτυξης, όπου η Ελλάδα έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα. γ) Ν αφυπνίσει τον Ελληνικό λαό, να σηκώσει τα μανίκια και να δουλέψει με κέφι για δημιουργία.
Τότε η Πατρίδα μας θα άλλαζε άρδην σε μερικά μόνα χρόνια. Τότε το ΑΕΠ θα ανέβαινε με ρυθμούς μεγαλύτερους από αυτούς της Κίνας ,της Τουρκίας κλπ. Ένα είναι το ζητούμενο αγαπητοί συνέλληνες! Να δουλέψει ο Ελληνικός λαός!!
Τίποτα να μην ξέρετε «αγαπητοί πολιτικοί» μας, αντιγράψτε τουλάχιστον τον Ερτογκαν που χωρίς δάνεια ,χωρίς ευρωπαϊκές επιδοτήσεις, έχτισε μια ισχυρή οικονομία, από το πουθενά.
Η μιζέρια ,η μεμψιμοιρία ,ο καφενές, τα εύκολα και τα μεγάλα λόγια ,για εκατοντάδες χιλιάδες διορισμούς στο Δημόσιο, οι αυξήσεις μισθών, χωρίς να παράγουμε ,πρέπει να αποτελέσουν παρελθόν. Οι μισθοί και τα μεροκάματα «αγαπητοί πολιτικοί» δεν ορίζονται με νόμους ,ούτε από τους συνδικαλιστές ούτε καν από τα κακά αφεντικά. Τους μισθούς τους καθορίζει ο παγκόσμιος ανταγωνισμός.
Τίποτα δεν δίνεται τζάμπα!!. Και το ότι ζήσαμε τριάντα χρόνια με δανεικά, κοροϊδεύοντας εαυτούς και αλλήλους είδαμε που μας έφερε!!!
Καιρός να ξεχάσουν οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι της αμάθειας ή μάλλον του λαϊκισμού ότι είναι ώρα να σοβαρευτούμε. Ο Ελληνικός λαός εκμαυλίστηκε και εκγυφτοποιήθηκε τα τελευταία τριάντα χρόνια ,κυρίως από τους πολιτικούς ,τους συνδικαλισταράδες και τα ΜΜΕ. Είναι καιρός ο Ελληνικός λαός να ξαναβρεί τις αξίες των πατεράδων και των παππούδων μας. Τις αξίες της εργασίας, της δημιουργίας και της περηφάνιας ενός από τους ενδοξότερους λαούς της γης.
Συνέλληνες δεν αξίζουμε αυτής της παγκόσμιας περιφρόνησης. Στο χέρι μας είναι να ορθώσουμε την ρώμη το πνεύμα  και την ψυχή των προγόνων μας. Η κρίση είναι ευκαιρία για να μεγαλουργήσει και πάλι αυτή γη που γέννησε τον πολιτισμό. Μπορούμε να φύγουμε από την κρίση   στην παγκόσμια διάκριση αρκεί να κλείσουμε τα αυτιά μας στις σειρήνες του λαϊκισμού και να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας.
Να αφήσουμε μια καλύτερη Ελλάδα στα παιδιά μας.
Για τις Ομάδες Κοινωνικής Δράσης Υπεύθυνοι θέματος
Κομνηνός Γεώργιος Οικονομολόγος
Ζουρνατζίδης Αντώνιος

Σχετικά Άρθρα