Γενική

Ξεκινάει ο φετινός κύκλος πολιτιστικών δράσεων στο ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

Με την παρουσίαση του βιβλίου της Αλεξάνδρας Δεληγιώργη «Τρυφερός Σύντροφος»
Γράφει ο Μιχάλης Σπανίδης / εκδότης
Σε πείσμα της κρίσης και της αβεβαιότητας στην Πόλη-Αγορά της Ξάνθης, υπάρχουν κάποιοι που δεν το βάζουν κάτω. Συνεχίζουν την προσπάθεια και δεν παραιτούνται. Η κοινή τους δράση εξακολουθεί να προσελκύει τολμηρούς συνοδοιπόρους με όραμα και όρεξη για δημιουργία. Έτσι λοιπόν το Πολιτιστικό Αναπτυξιακό Κέντρο Θράκης και τα Βιβλιοπωλεία-Εκδόσεις ΣΠΑΝΙΔΗ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Αλεξάνδρας Δεληγιώργη «Τρυφερός Σύντροφος» που κυκλοφορεί από τις καλαίσθητες εκδόσεις Άγρα.
Πρόκειται για μια μυθιστορία βασισμένη στη ζωή και τον θάνατο του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΚΛΗΡΟΥ, στην οποία η συγγραφέας(καθηγήτρια Φιλοσοφίας στην Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης) ανατέμνει τον ψυχισμό του και φωτίζει εκ των έσω την πάλη του με τα εξωτερικά και εσωτερικά εμπόδια που οδήγησαν στη διαμόρφωση της ιστορικής αυτογνωσίας και των θέσεών του για την κοινωνία και τη γλώσσα.
«Το αποφάσισα, το Σκληρός ως ψευδώνυμο μου ταιριάζει, εκφράζει όσα πιστεύω και όσα απεχθάνομαι. Την φοβερή μου απέχθεια για τις αισθηματολογίες, την μαλθακότητα, τις ρομάντζες, τους ψευτοαισθητισμούς και όλα τα συναφή που ωραιοποιούν και συσκοτίζουν τα πράγματα. Η πραγματικότητα είναι σκληρή και αμείλικτη, τελεία και παύλα. Το γνωρίζω, και χρειάζεται και οι άλλοι να γνωρίζουν ότι το γνωρίζω. Υπήρξα ρεαλιστής, από αγάπη για τον τόπο μου όπου ήθελα να κυλήσει η ζωή μου. Και για να τον τιμήσω, απαιτούσα να είμαι υπεύθυνος και προσωπικός, να θέλω, αλλά και να σκέφτομαι τι θα ήταν καλύτερο για μένα και για τους άλλους και με ποια σειρά». Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012 και ώρα 8.00μμ στο θεατράκι εκδηλώσεων στο ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ του ΔΙΚΤΥΟΥ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗΣ. Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο ξανθιώτης φιλόλογος Αλέξανδρος Δημαράς και η συγγραφέας. Με την εκδήλωση αυτή ξεκινάει ο φετινός κύκλος πολιτιστικών δράσεων στο ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ. Μέχρι και το τέλος του καλοκαιριού το ΔΙΚΤΥΟ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗΣ, μια ζωντανή κυψέλη αστικού πολιτισμού, εν μέσω κρίσης, με θαυμάσιες ιδέες, ρεαλιστικούς στόχους, ορεξάτους ανθρώπους, θα συνδέει τις τέχνες, τα γράμματα, το θέατρο, τη μουσική, τα εικαστικά και θα φωτίζει τις μέρες και τις νύχτες μας, σε μια καθημερινή ρήξη με τις ανούσιες βεβαιότητες του παρελθόντος.

Σχετικά Άρθρα