Γενική

Αλέκος Κοντός: «Οι Έλληνες θέλουν Οικουμενική Κυβέρνηση, ανεύθυνος όποιος δεν συμμετάσχει»

Τον ξένισε η στάση της μειονότητας

Την εκτίμηση ότι όλα τα κόμματα πρέπει να συμβάλλουν στη δημιουργία κυβέρνησης συνεργασίας, έκανε ο βουλευτής της ΝΔ Αλέξανδρος Κοντός, αμέσως μετά το αποτέλεσμα των εκλογών μιλώντας στο Κανάλι 6.
«Για δεύτερη φορά το κόμμα της ΝΔ είναι πρώτο κόμμα, τα αποτελέσματα είναι σαφή και είναι ένα καλό μήνυμα ότι οι Έλληνες θέλουν οικουμενική κυβέρνηση. Όποιος δεν θέλει να αναλάβει τις ευθύνες του θα κριθεί από τον ελληνικό λαό. Κάποιοι έχουν μάθει να αρνούνται τα πάντα μέσα στο κοινοβούλιο και έξω από αυτό να τα κάνουν λαμπόγυαλο» είπε και εκτίμησε ότι όποιος δεν στρατευτεί στην προσπάθεια εθνικής σωτηρίας αρνείται να αναλάβει της ευθύνες του επιθυμεί το λαικισμό.
Σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ, η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό θα είναι πολύ καλύτερη αν υπάρξει μια κυβέρνηση συνεργασίας. «Ουσιαστική χείρα φιλίας τείνει η Νέα Δημοκρατία σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις» είπε, ερωτηθείς για τις ειλικρινείς προθέσεις της ΝΔ. Η αίσθηση που έχω είναι ότι θα σχηματιστεί κυβέρνηση και οι συζητήσεις που θα γίνουν αφορούν της ηγεσίες των κομμάτων ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι το τελευταίο που τον ενδιαφέρει είναι αν θα είναι ο ίδιος στην επόμενη κυβέρνηση.
Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε: «Σε όλη την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο Πρωθυπουργός γίνεται ο αρχηγός του πρώτου κόμματος μιας κυβέρνησης συνεργασίας» είπε ο πρώην Υπουργός σε σχέση με τη φιλολογία για την ανάληψη ή μη της Πρωθυπουργίας από τον Αντώνη Σαμαρά σε σχέση με το θέμα της ανάληψης της Πρωθυπουργίας από τον Αντώνη Σαμαρά και πρόσθεσε: «Φερέγγυος δεν είναι αυτός που υπεκφεύγει».
«Με ξένισε η στάση της μειονότητας»
Σε ότι αφορά στο τοπικό αποτέλεσμα είπε: «Με ξενίζει το γεγονός ότι τόσα χρόνια στηρίξαμε τη μειονότητα ειδικά στον τομέα της Γεωργίας αλλά στράφηκε μαζικά στο ΣΥΡΙΖΑ. Παρόλα αυτά η άποψη της μειονότητας είναι σεβαστή και θα προχωρήσουμε μαζί» Τέλος σε ότι αφορά στην κινητοποίηση που υπήρξε από την ΝΔ και τον ίδιο ανέφερε ότι «την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε μια αύξηση αριθμητική των ψήφων που εμπιστεύτηκαν τη Ν.Δ. Με ικανοποίησε και έγινε πολύ μεγάλη προσπάθεια στην Ξάνθη» είπε ο Αλέξανδρος Κοντός.

loading...

Σχετικά Άρθρα