Γενική

Παρουσίαση Σχολικών Προγραμμάτων με την συμμετοχή του ΦΔΔΝΒΙ

Του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου-Βιστωνίδας- Ισμαρίδας

Ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου Βιστωνίδας- Ισμαρίδας συνεχίζοντας την επιτυχημένη προσπάθεια της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης παιδιών και ενηλίκων στις ΠΕ Καβάλας, Ξάνθης και Ροδόπης, για το Εθνικό Πάρκο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και την τεράστια οικολογική του σημασία, συμμετείχε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Διήμερο Παρουσίασης Σχολικών Προγραμμάτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στις 22 και 23 Μαΐου 2012 στα πλαίσια των Γιορτών Νεολαίας του Δήμου Ξάνθης, που σηματοδοτούν τη λήξη του σχολικού έτους.
Το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης είχε την ευκαιρία, με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας και την Ευρωπαϊκή Ημέρα Εθνικών Πάρκων που εορτάζονται 22 και 24 Μαΐου αντίστοιχα, να ενημερώσει τα παιδιά αλλά και το κοινό, για τη σπουδαιότητα της βιοποικιλότητας στο Εθνικό Πάρκο ΑΜΑΘ, καθώς και την αναγκαιότητα ύπαρξης των Εθνικών Πάρκων τα οποία θεσπίστηκαν για να διαφυλάξουν τα σημαντικότερα τμήματα του φυσικού περιβάλλοντος κάθε χώρας και να δώσουν την ευκαιρία στον άνθρωπο να τα γνωρίσει και να τα μελετήσει έτσι ώστε να βελτιώσει και τη δική του ζωή.
Από το περίπτερο του Φορέα Διαχείρισης στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης πέρασαν περίπου 700 παιδιά, τα οποία έπαιξαν περιβαλλοντικά παιχνίδια και μέσα από ερωτήσεις έμαθαν για τα σπάνια είδη που ζουν στο Εθνικό Πάρκο ΑΜΑΘ, όπως το Τσακάλι, η Αγκαθοκαλημάνα, ο Κολχικός Φασιανός, η Θρίτσα της Βιστωνίδας, κ.ά.. Στη συνέχεια κατασκεύασαν με κολάζ το Εθνικό Πάρκο που ονειρεύονται και θέλουν να κληροδοτήσουν στις επόμενες γενιές και τέλος έμαθαν απλούς και εύκολους τρόπους προστασίας και διατήρησης των βιοτόπων που ζουν τα σπάνια αυτά είδη.
Στο τέλος της εκδήλωσης αυτής, μετά από την απροσδόκητα μεγάλη συμμετοχή των μαθητών και του κοινού, οι δάσκαλοι, τα παιδιά και το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης αντάλλαξαν ευχές για ένα καλό καλοκαίρι και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τη νέα σχολική χρονιά. Βέβαια, ο Φορέας Διαχείρισης θα συνεχίσει την προσφορά του για την προώθηση της περιβαλλοντικής αγωγής σε μικρούς και μεγάλους, μέσα από παρόμοιες εκδηλώσεις και δράσεις, σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού από τα Κέντρα Πληροφόρησης Βιστωνίδας-Ισμαρίδας στο Πόρτο Λάγος και Δέλτα Νέστου στην Κεραμωτή.
loading...

Σχετικά Άρθρα