Γενική

Λάσπη

Αυτό είναι ένα απόσπασμα από χθεσινή ραδιοφωνική συνέντευξη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Βούτση στην εκπομπή της Κάτιας Μακρή στον Real Fm:
-Αν στις 18 του μηνός είστε κυβέρνηση, αυτοδύναμη ή συνεργασίας με κάποιο από τα αριστερά κόμματα, θα φέρετε νόμο καταγγέλλοντας και καταργώντας το μνημόνιο;
Δεν μπορώ να σας πω αυτό το οποίο ζητάτε, διότι δεν έχει δεσμευθεί το κόμμα μας στο πώς ακριβώς, δηλαδή με ποια νομοθετική παρέμβαση και σε ποιο οδικό χάρτη πάνω, αυτό το οποίο έχουμε πει και επιμένουμε, δηλαδή την ακύρωση του μνημονίου και των αντικοινωνικών συνεπειών της δανειακής, θα το πράξουμε.
Σας λέμε όμως περί ακύρωσης. Το πώς θα γίνει αυτό και το πώς ύστερα θα συνεργαστούμε, επαναλαμβάνω σε μία σκληρή αντιπαράθεση, με τα όργανα στα οποία συμμετέχουμε ισοτίμως της ΕΕ, αντιλαμβάνεστε πως έχει να κάνει με τους συσχετισμούς δυνάμεων, που θα έχουν διαμορφωθεί όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη.
-Αν αυτό το νομοθέτημα, το οποίο βεβαίως θα ακυρώνει τα κακά του μνημονίου που είναι τα μέτρα, αλλά ενδεχομένως θα ακυρώνει και τη δανειακή σύμβαση, δηλαδή το κακό του μνημονίου που είναι τα χρήματα. Τί θα κάνετε σε αυτή την περίπτωση;
Η δανειακή σύμβαση είναι κάτι διαφορετικό που ήδη έχει τρέξει και γνωρίζετε πχ ότι έχουμε ήδη ταχθεί υπέρ -και μάλιστα έχει καθυστερήσει αυτές τις ημέρες- της ανακεφαλαίωσης του τραπεζικού συστήματος με τα 18δις.
(Οκ μωρέ, μην τους πιέζουμε κι εμείς. Σιγά το θέμα! Κάποια στιγμή που θα μάθουν θα μας πουν…).
loading...

Σχετικά Άρθρα