Γενική

Mιχάλης Στυλιανίδης: «Η διάνοιξη της Σάρδεων είναι έργο πνοής για την πόλη μας»

Ο Δήμαρχος μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Καναλιού 6
Για την γενικότερη πολιτική κατάσταση του τόπου μας αλλά και για τα έργα που είναι σε εξέλιξη στο Δήμο Ξάνθης και όσα δημοπρατούνται, μίλησε στο κεντρικό Δελτίο ειδήσεων του Καναλιού 6, ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης το βράδυ της Δευτέρας.
Κυρίαρχο έργο αυτής της περιόδου χαρακτήρισε την επέκταση της οδού Σάρδεων, γιατην οποία υπεγράφη πρόσφατα η σύμβαση και μόλις έχει εγκατασταθεί ο εργολάβος τουέργου. Το έργο προβλέπει τη δημιουργία ενός δρόμου πλάτους 20 μέτρων με νησίδα στημέση και ποδηλατοδρόμους και στις δύο πλευρές. Θα αποτελέσει ένα έργο πνοής καθώςθα αποσυμφορήσει όλο τον αστικό συνοικισμό, ως περιφερειακός δρόμος, σύμφωνα με τοΔήμαρχο Ξάνθης. Μάλιστα, είπε ότι ο Δήμος κατέβαλε προσπάθειες για να πείσει το στρατόνα επιτρέψει να διαχωριστεί στο κέντρο το Στρατόπεδο Στεφανίδη, όπου προβλέπεται καιη κατασκευή μιας μεγάλης αερογέφυρας, κάτω από τον οποία θα διεξάγεται η κυκλοφορία τουστρατοπέδου.
Κατά τα άλλα ο Δήμος υλοποιεί ήδη το έργο της δημιουργίας ποδηλατοδρόμου καιανάπλασης της οδού Βασιλίσσης Σοφίας, ανάμεσα στις δύο γέφυρες του Κοσύνθου, ανακατασκευάζει το ιστορικό κτίριο του 4 ου Δημοτικού Σχολείου, το οποίο θα παραδοθείστην επόμενη σχολική χρονιά, ολοκλήρωσε την ανάπλαση της οδού 9 ης Μεραρχίας και έχειδημοπρατήσει το έργο της ανάπλασης της Καραολή από την Τσιμισκή μέχρι την ΚεντρικήΠλατεία.
Αγώνας δρόμου για το νέο Δημαρχείο
Σε ότι αφορά στο νέο Δημαρχείο, οι εργασίες του οποίου είχαν διακοπεί, ο ΜιχάληςΣτυλιανίδης αναφέρει ότι η χρηματοδότηση αναμένεται να επανέλθει και ο Δήμοςβρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον εργολάβο για να επεανεκκινήσει το έργο τηςανακατασκευής του κτιρίου της πρώην ΤτΕ. Ταυτόχρονα ο Δήμος πιέζεται γιατί πρέπεισύντομα να δημοπρατήσει την ανακαίνιση του υφιστάμενου Δημαρχείου- που είναιενταγμένο στο πρόγραμμα Αστικής Αναγέννησης- και σύμφωνα με το Δήμαρχο, ευελπιστείότι θα προλάβει να ετοιμαστεί το νέο Δημαρχείο πριν εγκατασταθεί ο Εργολάβος στοπαλιό. Σε διαφορετική περίπτωση ο Δήμος θα μετακομίσει προσωρινά στην πρώηνΥπερνομαρχία, δικής του ιδιοκτησίας πλέον. Άλλωστε, όπως σημειώνει στο κτίριο εκείνο,ούτως ή άλλως θα μεταφερθούν υπηρεσίες που κληρονόμησε ο Δήμος από την Περιφέρειακαι την Αποκεντρωμένη.
Στο κτίριο του πρώην καπνικού σταθμού θα εγκατασταθεί , τέλος, η Πολεοδομία τηςπρώην Νομαρχίας ενώ ανάμεσα στα έργα που πρόκειται να δημοπρατήσει είναι αρκετάπρογράμματα ΕΞ-ΟΙΚΟΝΟΜΩ για σχολικά και άλλα κτίρια ενώ στο δώμα του νέουΔημαρχείου θα δημιουργηθεί μια «πράσινη στέγη».

Σχετικά Άρθρα