Γενική

Οι εργαζόμενοι στην ΣΕΚΑΠ είναι απλήρωτοι από τον Μάρτιο

Επιστολή προς ΑΤΕ των Σωματείων του εργοστασίου
Δεν πάνε καλά τα πράγματα στην ΣΕΚΑΠ και πρέπει άμεσα να αναληφθούν πρωτοβουλίες από τους πολιτικούς παράγοντες της πόλης για να εξευρεθεί λύση. Μπορεί να είμαστε στο μέσο των επαναλυπτικών εκλογών όμως τα προβλήματα της ΣΕΚΑΠ δεν μπορούν να περιμένουν!!! Έτσι τα σωματεία συνέταξαν και απέστειλαν την παρακάτω επιστολή:
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕΚΑΠ Α.Ε. Από Δ.Σ. Σωματείων Προς ATE BANK Διοικητή ΑΤΕ BANK κ. Θ. Πανταλάκη, Κοινοποίηση: Δ.Σ. ΣΕΚΑΠ Α.Ε., Πρόεδρο κ. Δ. Πράτσο. Μέτοχοι ΣΕΚΑΠ Α.Ε. ΣΕΚΕ Α.Ε., Αστικό Πιστωτικό Καταναλωτικό Συνεταιρισμό Εργαζομένων ΣΕΚΑΠ «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», Πολιτικούς φορείς, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
Όπως έγινε γνωστό την περασμένη εβδομάδα εγκρίθηκε επιτέλους η καταβολή της επιδότησης του επενδυτικού σχεδίου της ΣΕΚΑΠ, που εκκρεμούσε από το 2008. Έχετε πλήρη εικόνα της πολύ άσχημης, σε βαθμό κρισιμότητας ακόμα και για την επιβίωση της, οικονομικής κατάστασης της εταιρείας.
Δυστυχώς, για λόγους που δεν είναι του παρόντος να αναλυθούν, η διαδικασία του διαγωνισμού για την είσοδο στρατηγικού επενδυτή και ιδιωτικοποίηση της ΣΕΚΑΠ παρατάθηκε για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.
Άστοχοι χειρισμοί και η πρωτοφανής οικονομική δυσπραγία οδήγησαν την εταιρεία σε δραματική συρρίκνωση του μεριδίου αγοράς της, αδυναμία να καλύψει έστω και στοιχειωδώς τις ανάγκες της σε πρώτες ύλες και σε ισχνή παρουσία της στην αγορά. Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι από τον Μάρτιο, οι προμηθευτές διεκδικούν τα οφειλόμενα και δυστυχώς δεν υπάρχει ορατό μπροστά μας το ενδεχόμενο να ολοκληρωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα ο διαγωνισμός. Από την άλλη πλευρά μας είναι γνωστές και κατανοητές οι δυσκολίες χρηματοδότησης της εταιρείας μας από την μεγαλομέτοχο και διενεργούσα στον διαγωνισμό ΑΤΕ.
Είναι λοιπόν, κατά την άποψη μας, επιβεβλημένο η εκταμίευση της δόσης του επενδυτικού (ύψους περίπου 1.350.000 ευρώ) να αποτελέσει ένεση οξυγόνου για την ρευστότητα της εταιρείας. Το ποσό αυτό θα κάλυπτε ανάγκες σε προμηθευτές, υποχρεώσεις της εταιρείας έναντι του Δημοσίου και εργαζόμενους και θα ομαλοποιούσε τις ασφυκτικές πια πιέσεις μέχρι να ολοκληρωθεί με επιτυχία ο διαγωνισμός.
Σε αντίθετη περίπτωση, αν δηλαδή το ποσόν αυτό εκχωρηθεί στην ATE Leasing, είναι βέβαιο ότι η εταιρεία θα περιέλθει σε παντελή αδυναμία διαχείρισης ακόμα και του επόμενου χρονικού διαστήματος.
Θα είναι πραγματικά δυστυχές, μετά από όσα έγιναν, μετά τις τόσες καθυστερήσεις και παλινωδίες κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού να αναγκαστεί να κλείσει η εταιρεία τώρα που φαίνεται ότι φθάνουμε στο τέλος.
Οι εργαζόμενοι με υψηλό αίσθημα ευθύνης απευθύνουμε σε δραματικούς τόνους έκκληση προς τη Διοίκηση της ΑΤΕ, να επιτρέψει τη χρησιμοποίηση αυτής της ένεσης ρευστότητας που ήρθε κυριολεκτικά ως «μάννα εξ ουρανού» την πιο κρίσιμη περίοδο της εταιρείας.
Είναι άλλωστε η μόνη λύση που φαίνεται ρεαλιστική και εφικτή για να παρατείνει την βιωσιμότητα της ΣΕΚΑΠ αυτήν την περίοδο.
Για το Δ.Σ. των Σωματείων
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΕΚΑΠ Α.Ε.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ. ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Σ. ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ & ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΕΚΑΠ Α.Ε.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ι. ΖΑΠΤΗΣ
Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Β. ΚΑΡΑΚΑΣΗΣ
loading...

Σχετικά Άρθρα