Γενική

Συνάντηση του Φ.Δ. Δέλτα Νέστου-Βιστωνίδας-Ισμαρίδας με τα Δασαρχεία Καβάλας και Ξάνθης

Σκοπός της ήταν ο συντονισμός των ενεργειών, η βελτιστοποίηση της συνεργασίας και η γνωριμία μεταξύ των στελεχών των ανωτέρω εμπλεκόμενων φορέων

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Μαΐου 2012, στο Περιβαλλοντικό Πάρκο του Νέστου στο Δασοχώρι της Π.Ε Ξάνθης, συνάντηση μεταξύ του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου – Βιστωνίδας – Ισμαρίδας και των Δασαρχείων Καβάλας και Ξάνθης για θέματα που αφορούν το Δέλτα Νέστου (ανατολικό και δυτικό τμήμα).
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα των νέων εγκαταστάσεων του Περιβαλλοντικού Πάρκου Νέστου και σκοπός της ήταν ο συντονισμός των ενεργειών, η βελτιστοποίηση της συνεργασίας και η γνωριμία μεταξύ των στελεχών των ανωτέρω εμπλεκόμενων φορέων για την αποτελεσματική προστασία και διαχείριση της προστατευόμενης περιοχής του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις Δασικές Υπηρεσίες και τον Φορέα Διαχείρισης,  συμπεριλαμβανομένου των  ζημιών που προκαλούνται από είδη της άγριας πανίδας στους παραγωγούς, όπως οι αγριόχοιροι στη γεωργία και οι κορμοράνοι στην αλιεία στις λιμνοθάλασσες καθώς η αποτελεσματικότερη φύλαξη του Εθνικού Πάρκου.
Στην συνάντηση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος Δ.Σ του Φορέα Διαχείρισης Δρ. Μάνος Κουτράκης, η Δασάρχης Καβάλας κα Ζωή Γεωργούση, ο Προϊστάμενος του Γραφείου Ανάπτυξης Θήρας – Ιχθυοπονίας και Δασικής Αναψυχής του Δασαρχείου Ξάνθης κ. Παναγιώτης Βαφείδης, καθώς και στελέχη και προσωπικό του Φ.Δ και των Δασαρχείων.

Σχετικά Άρθρα