Γενική

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Διήμερο «ΑΓΑΠΗΣ 2012»

Ευχαριστήριο
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ» ευχαριστεί δημοσίως όσους συνέβαλλαν στην επιτυχία του Διημέρου «ΑΓΑΠΗΣ 2012» το οποίο τέλεσε υπό την αιγίδα του Δήμου Ξάνθης και σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ξάνθης. Για ένατη συνεχόμενη χρονιά μέσα σε  δύο ημέρες ιδιαίτερης χαράς, τιμής, ελπίδας και έντονης συγκινησιακής φόρτισης την πρώτη μέρα σε μια σεμνή αλλά και συνάμα λαμπρή τελετή βραβεύτηκαν 85 εθελοντές οι οποίοι διακρίθηκαν κατά την προηγούμενη χρονιά. Από τις βραβεύσεις των «πρωταθλητών και υπερπρωταθλητών» της αιμοδοσίας με πάνω από 10, 25, 40 και 50 αιμοδοσίες, στις βραβεύσεις με ειδικούς επαίνους στους δότες αιμοπεταλίων και στην κατάληξη έντονων χειροκροτημάτων και επευφημιών την ώρα της βράβευσης των νεότερων μελών-αιμοδοτών της οικογένειας της «αγάπης» που όταν πρώτη φορά αιμοδότησαν δεν ήταν ούτε 18 ετών!
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, κόσμησαν  και τίμησαν με την παρουσία τους και τα λόγια τους ο Σεβασμιώτατος Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και αιμοδότης μας κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, ο αντιδήμαρχος Ξάνθης κ. Δημήτριος Μπένης, ο εκπρόσωπος του περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. περιφερειακός σύμβουλος και αιμοδότης μας κ. Δημήτρης Χαιτίδης, ο εκπρόσωπος του βουλευτή Ξάνθης κ. Αλέξανδρος Κοντού, ο Εκπρόσωπος του Στρατηγού διοικητή του Δ’ΣΣ, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Νικόλαος Φωτιάδης, οι πολιτευτές κ. Γεωργία Ανδρέου και κ. Χρήστος Καπαγερίδης, η πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού-Παραρτήματος Ξάνθης κ. Χαρίκλεια Μαργαριτοπούλου, ο πρόεδρος και ο α’ αντιπρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης κ. Στυλιανός Μωραίτης και κ. Ιρφάν Χατζηγγενέ, ο τέως βουλευτής και ιδρυτής του Γηροκομείου Ξάνθης κ. Χάρης Ατματζίδης, η επίτιμος πρόεδρος του Γηροκομείου Ξάνθης κ. Βιβή Στυλιανίδου, μέλη της νέας διοίκησης του Γηροκομείου Ξάνθης και πολλοί άλλοι.
Ευχαριστούμε όλους τους παραπάνω όπως ευχαριστούμε ιδιαίτερα και τους κάτωθι :
-Τους χορηγούς της εκδήλωσης ήτοι : Καταστήματα Γερμανός Ξάνθης του οποίου του απονεμήθηκε η πλακέτα του Χρυσού Χορηγού λόγω της πολύχρονης συμπαράστασής του, Διαγνωστικό Κέντρο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ ΑΕ, ΕΛΙΝΟΙΛ ΑΕ, Λ.Ε.Α.Δ. Ξάνθης, Διαγνωστικό Κέντρο ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ ΞΑΝΘΗΣ ΑΕ, Δικηγορικός Σύλλογος Ξάνθης, ΑLL DAY CAFÉ AND RESTAURANT ORANGE και η ΠΗΓΗ ΑΕ.
-Τους δωροθέτες μας για τη λαχειοφόρο της εκδήλωσης.
-Τους εθελοντές αιμοδότες που προσέφεραν το αίμα τους το Σάββατο 12 Μαίου στη Στρατιωτική Λέσχη Ξάνθης .
-Το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης για τη συμπαράστασή του.
-Τους διευθυντές, τους δασκάλους και τους μικρούς μαθητές του Μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου Κενταύρου και του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης που συμμετείχαν στην έκθεση ζωγραφικής με θέμα την αιμοδοσία στην Κεντρική Πλατεία Ξάνθης.
-Το ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ Ν. Ξάνθης που για μια ακόμη φορά μετέφερε δωρεάν τους μικρούς μαθητές αλλά και τις γυναίκες αιμοδότριες του Κενταύρου.
-Το μουσικό συγκρότημα «οι ταξιδιώτες της παράδοσης» που για μια ακόμη φορά αφιλοκερδώς διασκέδασαν τους αιμοδότες και τους καλεσμένους μας.
-Τα Μ.Μ.Ε. του Νομού μας που για μια ακόμη φορά προέβαλλαν την εκδήλωση.
Σε μια εποχή με έντονη οικονομική κρίση το εθελοντικό αιμοδοτικό κίνημα δίνει και πάλι τις εξετάσεις του παρόλες τις δυσκολίες και δοκιμασίες. Για δεύτερη συνεχή χρονιά η διοίκηση του Νοσοκομείου Ξάνθης ήταν απούσα από την μεγάλη εορτή του εθελοντισμού στην Ξάνθη Λείπει και πάλι η παρουσία και συμπαράσταση της  επίσημης πολιτείας ακολουθώντας την πολιτική που εφαρμόζει εδώ και έτη  το αθηνοκεντρικό κράτος που απουσιάζει «ανελλιπώς». Ούτε φυσική παρουσία υπήρξε αλλά ούτε καν μια επιστολή χαιρετισμού και «ανειλημμένων υποχρεώσεων»! Ευτυχώς η τοπική κοινωνία είναι παρούσα και έτοιμη να βοηθήσει παρά τους περιορισμένους πόρους, όμως με περισσή εκτίμηση  και αναγνώριση στο έργο των εθελοντών της «ζωής». Έτσι και αλλιώς είμαστε μαθημένοι να «πολεμούμε» μόνοι μας όλα αυτά τα χρόνια και να τα καταφέρνουμε με το παραπάνω, βοηθώντας πάσχοντες συμπολίτες μας καθώς και πολίτες και παιδάκια σε ολόκληρη τη χώρα. Εξάλλου δεν είναι τυχαία η ένατη συνεχόμενη πρωτιά σε ολόκληρη τη χώρα με τις 5.092 φιάλες αίματος που προστέθηκαν το 2011. Εμείς το καθήκον μας το πράττουμε καθημερινώς ως ευσυνείδητοι πολίτες, ως ευαίσθητοι άνθρωποι, ως πραγματικοί εθελοντές. Ελπίζουμε και την επόμενη χρονιά να συνεχίσουμε να είμαστε υγιείς και να είμαστε και ακόμη περισσότεροι…

Σχετικά Άρθρα