Γενική

Το 2011 δεν έγινε καταπολέμηση κουνουπιών. Το 2012 έχουμε ήδη επικίνδυνη καθυστέρηση

Ο Παυλίδης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου προς τον περιφερειάρχη
Βρισκόμαστε στο μέσο του Μαΐου του 2012 και η καταπολέμηση των κουνουπιών από την Περιφέρεια όχι μόνον δεν άρχισε αλλά- εκτιμούμε- θα καθυστερήσει αρκετές εβδομάδες ακόμη μέχρι να ξεκινήσει. Οι πολίτες της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης υποφέρουν και φέτος από την μάστιγα των κουνουπιών, σε μια αφόρητη κατάσταση, πιστή επανάληψη της περσινής χρονιάς.
Το πρόβλημα εμφανίζεται πλέον παντού. Χτυπάνε, μια ακόμη φορά την δημόσια υγεία, την ποιότητα ζωής , όση «ανάπτυξη» απέμεινε. Μειώνουν, μέσα στη βαθειά κρίση, τον τουρισμό, τα όποια εισοδήματα των επαγγελματιών απέμειναν και την απασχόληση. Δεν μπορούν. Όλα αυτά με διασφαλισμένη-από μήνες- πίστωση ύψους 1.250.000 ευρώ. Έστω και τώρα τους καλούμε να επιταχύνουν, αν και από τώρα και μετά μικρή σημασία θα έχει η όποια προσπάθεια. Το υπάρχον ποσό, όμως, αυτονόητο ότι πρέπει να περικοπεί σε ότι αντιστοιχεί στο χρόνο που χάθηκε
«Δυστυχώς οι προσπάθειές μας να τους κινητοποιήσουμε, πέφτουν στο κενό. Μέσα στην αγωνία του λαού για το αύριο, στην περιφέρεια μας, η ανεπάρκεια έγινε μόνιμη κατάσταση. Αποτελειώνουν ότι έμεινε. Οι διοικούντες την περιφέρεια ΑΜΘ δεν κατάλαβαν τίποτε από την  περυσινή παταγώδη αποτυχία τους στην καταπολέμηση κουνουπιών. Με  χρηματοδότηση που υπάρχει και πάλι δεν μπορούν», δήλωσε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Γιώργος Παυλίδης.
Πάντως σύμφωνα με τον Φώτη Καραλίδη στους δυο παραλιακούς δήμους της Ξάνθης έχουν αρχίσει ήδη οι ψεκασμοί με μέριμνα των δημάρχων που είναι σε πλήρη συνεννόηση με την περιφέρεια.

Σχετικά Άρθρα