fbpx
Γενική

Απαραίτητη η στήριξη των Κοινωνικών Δομών

Οι προτάσεις του Αλέκου Κοντού για την Ξάνθη
Ο υποψήφιος βουλευτής Ξάνθης κ. Αλέκος Κοντός στο πρόγραμμά του περιλαμβάνει εκτός των άλλων και τις παρακάτω προτάσεις σε σχέση με τις κοινωνικές δομές που πρέπει να αναπτυχθούν στον νομό μας από την νέα κυβέρνηση.
Αλέκος Κοντός: Είναι απαραίτητο να ενισχυθούν οι κοινωνικές δομές και η πρόνοια προς τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες της Ξάνθης, να αναβαθμιστούν άμεσα και ουσιαστικά οι υπηρεσίες Υγείας και να στηριχθεί η Παιδεία, που έχει πληγεί σημαντικά από τους πειραματισμούς και την ανευθυνότητα της κυβέρνησης Παπανδρέου.
Ειδικότερα, σε ότι αφορά στην κοινωνική πολιτική που πρέπει να εφαρμοστεί στο Νομό Ξάνθης, έτσι ώστε να επουλωθούν οι «πληγές» που έχει ανοίξει η πρωτοφανής οικονομική ύφεση, είναι σημαντικό άμεσα να δρομολογηθούν τα εξής:
1.Αξιοποίηση του προγράμματος ΕΣΠΑ για την υλοποίηση δράσεων και προγραμμάτων στήριξης της απασχόλησης και αντιμετώπισης της ανεργίας σε τοπικό επίπεδο.
2.Αξιοποίηση του προγράμματος ΕΣΠΑ για την υλοποίηση δράσεων και προγραμμάτων κοινωνικής μέριμνας για την στήριξη μοναχικών, άπορων και ατόμων Γ ηλικίας καθώς και για την υλοποίηση δράσεων για την στήριξη των γυναικών.
3.Διατήρηση και ενίσχυση του προγράμματος ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.
4.Στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας και κινδυνεύουν με αποκλεισμό μέσα από την λειτουργία εθελοντικών προγραμμάτων και ομάδων κοινωνικής ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης και μέσα από την στήριξη και ενίσχυση των υφιστάμενων φορέων εθελοντικής προσφοράς που δραστηριοποιούνται, ήδη, με επιτυχία στην περιοχή μας.
5.Στήριξη και ενίσχυση της εύρυθμης λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, ώστε να αποφευχθεί η υποβάθμιση του και υλοποίηση των προτάσεων που έχουν υποβληθεί για τον εκσυγχρονισμό τους στο ΕΣΠΑ.
6.Λειτουργία των Κέντρων Υγείας του Νομού μας σε 24ωρη βάση.
7. Ενεργοποίηση των πολιτών της περιοχής για την ενίσχυση του Γηροκομείου Ξάνθης και έγκαιρη καταβολή της κρατικής επιχορήγησης και συνέχιση της προσπάθειας για μετατροπή του Ψυχολογικού Κέντρου Ξάνθης σε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου.

Σχετικά Άρθρα