fbpx
Γενική

Συνέντευξη της υποψήφιας Βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας κ. Ανδρέου Γεωργίας- Μιχαηλίδη

Γεωργία Ανδρέου: Προτεραιότητα μου η ανάπτυξη η οποία θα επιφέρει νέες θέσεις εργασίας ώστε να κρατηθούν οι νέοι στον τόπο μας, άνθηση της οικονομίας και την παρουσία του νομού Ξάνθης σε πρωταγωνιστικό ρόλο

10 ημέρες πριν τις εκλογές φιλοξενούμε στην εφημερίδα XanthiNews την υποψήφια Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Ανδρέου Γεωργία- Μιχαηλίδη για να μας μιλήσει για την συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο του κόμματος αλλά και τις προοπτικές που έχει η υποψηφιότητά της στον νομό Ξάνθης.

Xanthi News: Κυρία Ανδρέου μερίδα μέσων μαζικής ενημέρωσης της πόλης σας ήθελε εκτός ψηφοδελτίου της ΝΔ. Προπαγάνδισε μάλιστα την είδηση αυτή συνδυάζοντας την με μια προσωπική σας υπόθεση στο ΔΠΘ. Θα θέλαμε καταρχήν την άποψή σας για το θέμα αυτό.

Ανδρέου Γεωργία: Δεν με ανησύχησε καθόλου διότι η απόφαση να κατέβω υποψήφια ήταν απόφαση ευθύνης ήταν συνειδητή επιλογή και ευχαριστώ τον Πρόεδρο κύριο Αντώνη Σαμαρά που με επέλεξε.

Όσο για την προσωπική μου υπόθεση το αφήνω στην κρίση του κόσμου που με γνωρίζει και με εμπιστεύεται. Όλα αυτά είναι κακοήθειες και εκπορεύονται από ορισμένους ανθρώπους προκειμένου να βλάψουν την προσωπικότητά μου.

Xanthi News: Την απουσία του Φίλιππου Τσαλίδη από το ψηφοδέλτιο του κόμματος πως την σχολιάζετε;

Ανδρέου Γεωργία: Αξιόλογος πολιτικός με ήθος και προσφορά. Η απουσία του έγινε αισθητή στο ψηφοδέλτιο. Έχει πολλά να προσφέρει με την εμπειρία και τις γνώσεις του. Η Ξάνθη και η Ελλάδα τον χρειάζεται.

Xanthi News: Κυρία Ανδρέου μετά το πολύ δύσκολο 2009, είστε εκ νέου υποψήφια σήμερα, ομολογουμένως σε μια πολύ πιο δύσκολη αναμέτρηση της ΝΔ και του προέδρου σας Αντώνη Σαμαρά. Πιστεύεται ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα μπορέσει να συγκροτήσει αυτοδύναμη κυβέρνηση στις 7 Μαΐου;

Ανδρέου Γεωργία: Πιστεύω ότι οι Πολίτες τελικά θα αποφασίσουν για το καλό της Πατρίδας συνειδητά και θα δώσουν την απάντηση τους με την ψήφο τους στις 6 Μαΐου του 2012. Άλλωστε είναι χαρακτηριστικό των Ελλήνων να είναι ενωμένοι στα δύσκολα.

Xanthi News: Ακούσαμε τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά στο Ζάππειο. Πιστεύετε ότι αυτά που είπε ο πρόεδρος είναι υλοποιήσιμα και θα βγάλουν την χώρα από την κρίση;

Ανδρέου Γεωργία: Ναι, γιατί έχουμε πρόγραμμα δεκαετίας με λύσεις συγκεκριμένες και υλοποιήσιμες. Ναι η χώρα θα βγει από την κρίση με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και πιστεύω ότι οι Έλληνες στην κρίσιμη αυτή στιγμή θα ψηφίσουν ως Έλληνες.

Xanthi News: Πιστεύετε ότι η ΝΔ συνεχίζει να κρατά την δύναμη της παρά την διάσπαση που έχει επέλθει με την εμφάνιση των κομμάτων της κας Ντόρας Μπακογιάννη και του Πάνου Καμμένου;

Ανδρέου Γεωργία: Ναι, πιστεύω ότι η Νέα Δημοκρατία κρατάει την δύναμη της γιατί είναι ένα κόμμα με ιστορία και παράδοση και παρά τις κατά καιρούς αποχωρήσεις παραμένει ενωμένη και δυνατή. Άλλωστε δεν μένουμε στάσιμοι, έχουν προσχωρήσει στο κόμμα νέοι εξίσου αξιόλογοι.

Xanthi News: Ποια είναι η άποψή σας για την πορεία της Ξάνθης από εδώ και πέρα; Που πρέπει να πάμε τον νομό; Υπάρχει σχεδιασμός της Νέας Δημοκρατίας για την Θράκη;

Ανδρέου Γεωργία: Η Νέα Δημοκρατία συγκέντρωσε εγκαίρως προτάσεις από όλους τους φορείς και έχει έτοιμο το αναπτυξιακό πρόγραμμα της Ξάνθης και όλης της Θράκης.

Η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας εξασφαλίζει και την ανοδική πορεία και ανάπτυξη του νομού Ξάνθης καθιστώντας τον αφετηρία για μια Ελλάδα πιο δυνατή.

Οι τομείς που προέχουν είναι οι πρωτογενείς Γεωργία Κτηνοτροφία και κατ’ επέκταση ο δευτερογενής και τριτογενής με την εκμετάλλευση του πλούσιου δυναμικού που διαθέτει σε ορυκτό πλούτο, φυσικό περιβάλλον , δυνατότητα για Τουριστική ανάπτυξη συγκοινωνιακό σταυροδρόμι αλλά και αξιόλογες υποδομές όπως Πολυτεχνική Σχολή.

Xanthi News: Με ποια επιχειρήματα καλείτε τον κόσμο της Ξάνθης να σας εμπιστευθεί με την ψήφο του και να σας στείλει στην Βουλή;

Ανδρέου Γεωργία:

Με αγάπη στους πολίτες του Νομού ως γέννημα θρέμμα Ξανθιώτισσα.

Με αποδεδειγμένη προσφορά ως αντιδήμαρχος στο Δήμο Ξάνθης σε μια κρίσιμη καμπή του.

Με εμπειρία στην δημόσια διοίκηση που ασκώ επί 25 και πλέον έτη, σαν διευθυντικό στέλεχος της ΔΕΗ και μάλιστα είμαι η πρώτη γυναίκα διευθύντρια στην Ελλάδα.

Με την συμμετοχή μου στη διοίκηση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Θράκης .

Με την συμμετοχή μου στην διοίκηση φορέων του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Xanthi News: Τέλος θα θέλαμε να μας απαριθμήσετε τις προτεραιότητές σας για την Ξάνθη από την επόμενη μέρα τον εκλογών.

Ανδρέου Γεωργία: Προτεραιότητα η ανάπτυξη η οποία θα επιφέρει νέες θέσεις εργασίας ώστε να κρατηθούν οι νέοι στον τόπο μας, άνθηση της οικονομίας και την παρουσία του νομού Ξάνθης σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Αυτό που έγινε στον τόπο μας ώστε η Ξάνθη από εργοστασιακός παράδεισος, να μετατραπεί σε εργοστασιακό νεκροταφείο, αντιλαμβάνεσθε ότι είναι ευθύνη των πολιτικών της περιφέρειάς μας. Δεν είναι δυνατόν με τους ίδιους πολιτικούς και με τα ίδια υλικά, να οικοδομηθεί το οικοδόμημα που λέγεται Ελλάδα. Ο Ξάνθη μας χρειάζεται νέους ανθρώπους, ικανούς να δώσουν και πάλι την χαρά, το χαμόγελο και την αισιοδοξία στον τόπο μας στις δύσκολες αυτές στιγμές που περνάμε.

Xanthi News: Ευχαριστούμε και καλή σας επιτυχία

Ανδρέου Γεωργία: Σας ευχαριστώ και εγώ.

Βιογραφικό της υποψήφιας Βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας κ. Ανδρέου Γεωργίας- Μιχαηλίδη

Γέννημα, θρέμμα Ξανθιώτισσα, από γονείς εκπαιδευτικούς.

Παντρεμένη με τον Πολιτικό Μηχανικό Ευστάθιο Μιχαηλίδη, μητέρα δύο αγοριών, του Γιώργου και του Παύλου 22 και 19 ετών αντίστοιχα, που φοιτούν και τα δύο στην Πολυτεχνική Σχολή Ξάνθης .

Με άριστες εγκύκλιες σπουδές, Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Συμμετείχε με επιστημονικές εργασίες σε διεθνή συνέδρια. Ομιλεί αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά.

Εργάσθηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας και αργότερα ως στέλεχος της ΔΕΗ και τελευταία υπηρετεί ως Διευθύντρια της ΔΕΗ στον Έβρο, μάλιστα είναι η πρώτη γυναίκα Διευθύντρια της ΔΕΗ στην Ελλάδα.

Διαβιώνοντας ειρηνικά με όλους τους συνανθρώπους μας χριστιανούς και μουσουλμάνους που έχουμε τη χαρά να μοιραζόμαστε τον ευλογημένο αυτό τόπο, με τους ίδιους καημούς και αγωνίες για προκοπή, για υγεία, για δουλειά, για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

Με έντονη δράση στο δημόσιο βίο, πρωτοστατώντας πάντα για την Ανάπτυξη της Περιοχής, όπως :

για την ίδρυση της Μονάδας Φυσικού Αερίου της ΔΕΗ στη Θράκη, γεγονός που εξάλειψε τα προβλήματα επάρκειας ηλεκ. ρεύματος και κατά επέκταση την τροχοπέδη ανάπτυξης που αντιμετώπιζε ο Ν. Ξάνθης.

στην διαμόρφωση τελευταία, πρότασης από το Τεχνικό Επιμελητήριο για αναθεώρηση της συνθήκης RAMSAR, που τελικά υιοθετήθηκε από το Υπουργείο με τη γνωστή πρόσφατη θετική έκβαση για την ανάπτυξη των παραλιών του Ν. Ξάνθης.

και πλείστων άλλων παρεμβάσεων και προτάσεων μέσα από τα όργανα του Τεχνικού Επιμελητηρίου για την ανάπτυξη του Ν. Ξάνθης.

Με έντονη Κοινωνική εθελοντική προσφορά με τις παρακάτω δραστηριότητες:

Εθελόντρια αδελφή του Ε.Ε.Σ.

Ενεργό μέλος της Ενορίας του Αγίου Θεοφάνους και υποστηρίκτρια του Ιεραποστολικού έργου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου φίλων πασχόντων νόσου Alzheimer, παραρτήματος Ξάνθης

Μέλος του συλλόγου φίλων Ψυχολογικού Κέντρου (ίδρυμα παιδιών πασχόντων από νοητική υστέρηση) Ξάνθης

Μέλος του συλλόγου φίλων καρκινοπαθών Ξάνθης

Μέλος του συλλόγου φίλων του γηροκομείου Ξάνθης

Μέλος του συλλόγου Ζωοφίλων Ξάνθης

Συμμετοχή σε πολιτιστικές δράσεις που υποστηρίζουν την παράδοση και τον πολιτισμό, όπως μέλος των φίλων του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, της Φιλοπρόοδης Ένωσης Ξάνθης, του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης, της αδελφότητας Ηπειρωτών Ξάνθης, του πολιτιστικού συλλόγου Σταυρούπολης, Λυκοδρομίου, φιλανθρωπικού συλλόγου Γενισέας, του πολιτιστικού συλλόγου Πόρτο Λάγους.

Με ενεργό συμμετοχή στα κοινά διετέλεσε:

Αντιδήμαρχος οικονομικών και διοίκησης Δήμου Ξάνθης. Στις Δημοτικές εκλογές του 1998 ήμουν η μοναδική γυναίκα που εκλέχτηκε με τον συνδυασμό του αείμνηστου Φίλιππου Αμοιρίδη.

Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Προβολής και Θεάματος.

Αντιπρόεδρος του Οργανισμού αποδήμων θρακών του Δήμου Ξάνθης (διοργάνωση του Ε’ Παγκόσμιου Συνεδρίου Θρακών στην Ξάνθη)

Πρόεδρος της Νομαρχιακής επιτροπής Τεχνικού Επιμελητηρίου Ν. Ξάνθης

Αντιπρόεδρος και Γραμματέας της αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Τμήματος Θράκης

Πρόεδρος του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων Ν. Ξάνθης

Μέλος της μόνιμης επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου (ΤΕΕ), στην Αθήνα, για θέματα εσωτερικών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων.

Μέλος των μονίμων επιτροπών υγιεινής και ασφάλειας, ανάπτυξης – βιομηχανίας & ενεργειακών πόρων, έργων υποδομής του ΤΕΕ Θράκης

Με ενδιαφέρον για τη γυναίκα, τα παιδιά και τους πρόσφυγες δραστηριοποιήθηκε ως:

Πρόεδρος της Νομαρχιακής επιτροπής Ισότητας Νομαρχίας Ξάνθης και μέλος του Δ.Σ. του Περιφερειακού Συμβουλίου Ισότητας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

Πρόεδρος του Κέντρου Ενημέρωσης Παλλινοστούντων- Προσφύγων του Δήμου Ξάνθης

Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και του Κέντρου Πληροφόρησης Νέων του Δήμου Ξάνθης

Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Ξάνθης

Πρόεδρος του συλλόγου γονέων του 1ου Ενιαίου Λυκείου Ξάνθης.

Μέλος του συλλόγου γονέων παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες

Με ενεργό συμμετοχή στην πολιτική ζωή ως:

Μέλος της Νέας Δημοκρατίας συνεχώς από το 1990

Μέλος του Κοινωνικού και Πολιτικού Συμβουλίου της Ν.Ο.Δ.Ε. Ξάνθης.

Μέλος της Γραμματείας Γυναικών της Ν.Ο.Δ.Ε. Ξάνθης.

Μέλος της Ε.Κ.Ο. Επιστημόνων Ν. Ξάνθης.

Συμμετείχε ως σύνεδρος σε συνέδρια γυναικών της Νέας Δημοκρατίας

Συμμετείχε ως σύνεδρος από την Ν.Ο.Δ.Ε. Ξάνθης σε συνέδρια της Νέας Δημοκρατίας.

Πρόεδρος της Δ.Κ.Μ. Διπλωματούχων Μηχανικών Ν Ξάνθης

Μέλος Δ.Σ. Ν.Ο.Δ.Ε. Ξάνθης

Μέλος Δ.Σ. τοπικής Ν.Δ. πόλεως Ξάνθης

Στις πρόσφατες εκλογές, την ύστατη αυτή στιγμή, αποδέχθηκε την τιμητική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας να στελεχώσει το τοπικό ψηφοδέλτιο ως υποψήφια βουλευτής του Ν. Ξάνθης. Η υποψηφιότητα της λειτούργησε ως ανάχωμα για την παράταξη και έφερε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, μάλιστα ήρθε δεύτερη στην κατάταξη των υποψηφίων.

Από την επόμενη μέρα των εκλογών παραμένει ενεργή διατηρώντας πολιτικό γραφείο, με παρουσία σε όλα τα δρώμενα του νομού, με επισκέψεις σε χωριά και οικισμούς, με συνεχείς παρεμβάσεις στα τοπικά ΜΜΕ, είτε αρθρογραφώντας είτε δίνοντας συνεντεύξεις, με παρουσία στο διαδίκτυο με προσωπική ιστοσελίδα που ενημερώνεται τακτικά.

Πιστεύοντας ακράδαντα ότι Η Νέα Δημοκρατία τελικά είναι η μόνη δύναμη που υπηρετεί και διασφαλίζει την αναπτυξιακή προοπτική στην ακριτική περιοχή μας παραμένει στη διάθεση της παράταξης.

Σχετικά Άρθρα