Γενική

Πρόβλημα στην καταβολή από τον ΟΑΕΔ της επιδότησης του κόστους εργασίας στις επιχειρήσεις του νομού Ξάνθης

Σχετική επιστολή του Πρόεδρου του Επιμελητηρίου Ξάνθης Σ. Μωραΐτη

Εξαιρετικά επείγουσα επιστολή προς τον Διοικητή του ΟΑΕΔ απέστειλε την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης κ. Μωραΐτης Στυλιανός σχετικά με την αδυναμία από πλευράς του τοπικού παραρτήματος του ΟΑΕΔ στην Ξάνθη, να διεκπεραιώσει τις διαδικασίες για την καταβολή της επιδότησης του κόστους εργασίας στις επιχειρήσεις του νομού Ξάνθης.

Αναφορικά με το θέμα ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κάνει συγκεκριμένες προτάσεις ώστε να επισπευσθεί η καταβολή της συγκεκριμένης επιδότησης.

Αυτούσια η επιστολή έχει ως εξής: «Όπως μας ενημέρωσε η υπηρεσία του ΟΑΕΔ Ξάνθης, υπάρχει αδυναμία από πλευράς του προσωπικού να διεκπεραιώσουν τις διαδικασίες για την καταβολή της επιδότησης του κόστους εργασίας στις επιχειρήσεις του Ν. Ξάνθης, επειδή υπάρχει φόρτος εργασίας λόγω της αύξησης της ανεργίας και οι υπάλληλοι ασχολούνται με την καταβολή των επιδομάτων προς τους ανέργους της περιοχής μας.

Επίσης γνωρίζουμε ότι έχουν ήδη καταβληθεί από το Υπουργείο Οικονομικών και είναι διαθέσιμα τα χρήματα, όπως μας διαβεβαίωσε και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Θάνος Μωραϊτης.

Επειδή θεωρούμε ότι περαιτέρω καθυστέρηση της καταβολής της επιδότησης του κόστους εργασίας στις επιχειρήσεις του Ν. Ξάνθης θα αποτελέσει την χαριστική βολή, αφού ήδη οι επιχειρήσεις λόγω της μεγάλης ύφεσης της αγοράς βρίσκονται στην «εντατική» και θα έχουμε και νέες στρατιές ανέργων, που θα προστεθούν στα ήδη αυξημένα κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας, σας ζητούμε άμεσα, προκειμένου να επισπευστεί η καταβολή της επιδότησης του κόστους εργασίας στις επιχειρήσεις του Ν. Ξάνθης : α) Να αποσπάσετε από τις άλλες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, υπαλλήλους στην υπηρεσία του ΟΑΕΔ Ν. Ξάνθης, β) Να δοθεί η δυνατότητα σε ιδιώτες Λογιστές, Οικονομικούς Συμβούλους κ.α. να συνεργαστούν με τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ και τέλος γ)σας προτείνουμε το Επιμελητήριο Ξάνθης να διαθέσει υπαλλήλους που θα ενισχύσουν το προσωπικό του ΟΑΕΔ στο έργο της καταβολής της επιδότησης του κόστους εργασίας στις επιχειρήσεις του Ν. Ξάνθης».

Σχετικά Άρθρα