fbpx
Γενική

Προχωρά σε μηνυτήρια αναφορά για το γεωθερμικό πεδίο του Ερασμίου

Αίτηση Αλέκου Κοντού για κατάθεση εγγράφων από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γεώργιον Παπακωνσταντίνου

Σκληραίνει η κόντρα μεταξύ κυβέρνηση και αντιπολίτευσης με αφορμή το τεράστι θέμα της εκμετάλλευσης των γεωθερμικών πεδίων της Ελλάδας και ειδικά της περιοχής μας εδώ στην Ξάνθη. Ο Αλέκος Κοντός τομεάρχης περιφερειακής ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Ξάνθης σήκωσε προ ημερών το θέμα και μάλιστα προχθές δήλωσε ότι προχωρά σε μηνυτήρια αναφορά για την διερεύνηση της νομιμότητας η μη της εν γένει διαδικασίας της προκήρυξης για έρευνα των γεωθερμικών πεδίων Νέστου, Έβρου, Σαμοθράκης και Χίου ο Βουλευτής Ξάνθης κ. Αλέξανδρος Κοντός.

Η επιστολή του κ. Κοντού προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γεώργιον Παπακωνσταντίνου αναφέρει τα εξής: «Δεδομένου ότι προτίθεμαι να προχωρήσω στην υποβολή μηνυτήριας αναφοράς για την διερεύνηση της νομιμότητας η μη της εν γένει διαδικασίας της προκήρυξης για έρευνα των γεωθερμικών πεδίων Νέστου, Έβρου, Σαμοθράκης και Χίου, η οποία οδηγεί στην εκμετάλλευση επί δεκαετίες αυτών των γεωθερμικών πεδίων από συγκεκριμένη εταιρεία, ζητώ την κατάθεση των παρακάτω εγγράφων. Το κείμενο της προκήρυξης και την σχετική νομοθεσία καθορισμού των όρων και προϋποθέσεων της και τυχόν άλλες σχετικές αποφάσεις. Πλήρη αναλυτικό κατάλογο των προσφορών που κατατέθηκαν.

Τις αποφάσεις συγκρότησης επιτροπής και τα μέλη τους. Το σύνολο των πρακτικών των επιτροπών αξιολόγησης. Την απόφαση συγκρότησης της επιτροπής ενστάσεων και τα μέλη της. Αναλυτικό κατάλογο των υποβληθεισών ενστάσεων και των κειμένων που κατατέθηκαν Την απόφαση της επιτροπής ενστάσεων επί των υποβληθεισών ενστάσεων καθώς και τα πλήρη πρακτικά. Τα κείμενα των συμβάσεων. Τα πλήρη πρακτικά της επιτροπής παραγωγής και εμπορίου της Βουλής όπου συζητήθηκε το θέμα των συμβάσεων.

Ο αιτών Βουλευτής Αλέξανδρος Κοντός

Βουλευτής Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα