Γενική

Επέστρεψαν από τη Βουλγαρία, φέρνοντας έξι Χάλκινα Μετάλλια στα Μαθηματικά

Μήνυμα χαράς, υπερηφάνειας και αισιοδοξίας από φοιτητές της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Στο Blagoevgrad της Βουλγαρίας, διεξήχθη η 6η Μαθηματική Ολυμπιάδα για φοιτητές Πολυτεχνικών Σχολών, Τμημάτων Μαθηματικών και Πληροφορικής, των Πανεπιστημίων της Νοτιανατολικής Ευρώπης (SEEMOUS 2012 South-Eastern European Mathematical Olympiad for University ).

Η Πολυτεχνική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, έλαβε μέρος στον διαγωνισμό, με την κάτωθι εξαμελή ομάδα φοιτητών και τον υπεύθυνο για την προετοιμασία τους σε θέματα εξειδικευμένων μαθηματικών γνώσεων, καθηγητή κ. Β. Παπαδόπουλο.

1) Αργυρός Χρήστος (Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών)

2) Ιωάννης Καραμπίνης (Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών)

3)Λέκκας Σωτήριος(Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών)

4)Μπαλαλής Δημήτριος (Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών)

5) Σταθακοπούλου Ελπινίκη (Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών)

6) Συκαρά Σταυρούλα (Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών)

Η παραπάνω ομάδα, αφού διαγωνίσθηκε με άριστους φοιτητές πανεπιστημίων από χώρες με μεγάλη παράδοση στα μαθηματικά, κατάφερε το άριστο αποτέλεσμα και μας κάνει υπερήφανους, αποκτώντα έξι χάλκινα μετάλλια.

Η ανανεωμένη κάθε χρόνο ομάδα του κ. Παπαδόπουλου, προετοιμάζεται με ενθουσιασμό και επιμονή, παράλληλα με την παρακολούθηση των μαθημάτων και των εργαστηρίων, επιπλέον με ειδικά μαθήματα μαθηματικών στο πνεύμα των Ολυμπιάδων και κατάφερε να κατατάξει την Πολυτεχνική Σχολή στη λίστα των καλύτερων πανεπιστημίων στα μαθηματικά αφού για τέταρτη συνεχή χρονιά αποκτά μετάλλια.

Υπενθυμίζουμε ότι, ο Adjenughhure Kingsley, δευτεροετής φοιτητής από τη Νιγηρία, κατέκτησε Αργυρό μετάλλιο στην 5η Ολυμπιάδα στη Ρουμανία και Χάλκινο μετάλλιο στην 4η Ολυμπιάδα στη Βουλγαρία και ο φοιτητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Ιωάννης Σεϊτανίδης, κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο στην 3η Μαθηματική Ολυμπιάδα στην Κύπρο.

Σχετικά Άρθρα