Γενική

Βραβεία σε 3 μαθήτριες του 2ου ΕΠΑ.Λ Ξάνθης

Πήραν μέρος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Γραπτών και Καλλιτεχνικών Εργασιών της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολείων (2011)

Τρεις μαθήτριες της Γ΄ τάξης του τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών, ειδικότητας Γραφικών Τεχνών, του 2ου ΕΠΑ.Λ Ξάνθης, η Αθανασίου Ευδοξία, η Καρακατσάνη Μαρίνα και η Σιβρή Γιονζά, διακρίθηκαν στον 30ο Πανελλαδικό (57ο Πανευρωπαϊκό) Διαγωνισμό Γραπτών και Καλλιτεχνικών Εργασιών, που διοργανώθηκε το 2011 από την Ευρωπαϊκή Ένωση Εκπαιδευτικών (AEDE – Association Européenne des Enseignants), στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολείων», με θέμα «Εθελοντισμός και Κοινωνική Αλληλεγγύη».
Οι τρεις μαθήτριες του τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών του 2ου ΕΠΑ.Λ Ξάνθης συμμετείχαν στο διαγωνισμό με καλλιτεχνικές εργασίες (αφίσες 21×30 εκ) και είναι ανάμεσα στους πρώτους 100 διακριθέντες από σύνολο 800 περίπου συμμετεχόντων από όλα τα σχολεία της Ελλάδας. Ειδικότερα με το έργο της η μαθήτρια Αθανασίου Ευδοξία διακρίθηκε ως 1η από όλους τους συμμετέχοντες μαθητές των ΕΠΑΛ και έτσι είναι 12η υποψήφια και η 2η αναπληρωματική (από το σύνολο των 100 διακριθέντων από όλα τα σχολεία της Ελλάδας) για το ταξίδι στο εξωτερικό (Γερμανία – Αυστρία), το οποίο θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι του 2012, ενώ η Καρακατσάνη Μαρίνα και η Σιβρή Γιονζά διακρίθηκαν με το έργο τους και είναι ανάμεσα στους 10 πρώτους μαθητές από όλους τους συμμετέχοντες των ΕΠΑΛ.
Η βράβευση έλαβε χώρα στο κτίριο της Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις 2 Δεκεμβρίου 2011. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους Έλληνες Ευρωβουλευτές, γονείς των μαθητών, εκπαιδευτικοί και μέλη του Συμβουλίου της AEDE. Τα βραβεία απένειμαν ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Χρήστος Κολλόκας και η Γεν. Γραμματέας κ. Παναγιώτα Καραδήμα.

Περισσότερες πληροφορίες στις ιστοσελίδες: http://edu.klimaka.gr/scholikes-drasthriothtes/diagwnismoi/1156-diagwnismos-evrwpaikhs-hmeras-scholeiwn.html

Σχετικά Άρθρα