Γενική

Α. Σαμαράς: Όταν λέγαμε για ανάπτυξη μας λοιδορούσαν

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του PSI ολοταχώς η χώρα για εκλογές

Δικαιωμένος για τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας περί προτεραιότητας που πρέπει να δοθεί στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε προχθές ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς. «Δίνουμε προτεραιότητα στην ανάπτυξη, εμείς το λέγαμε από την αρχή και μας λοιδορούσαν. Τώρα την ανάπτυξη την προβάλουν όλοι» δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε συνάντηση που είχε με τους προέδρους των Επιμελητηρίων της χώρας.

Εξάλλου αφετηρία πολιτικών εξελίξεων αποτελεί η ολοκλήρωση του προγράμματος απομείωσης του ελληνικού χρέους (PSI) και η εκταμίευση του δεύτερου πακέτου βοήθειας, καθώς από σήμερα ανοίγει ο δρόμος για την προκήρυξη εκλογών.

Σχετικά με το PSI στο 85,8% ανήλθε η συμμετοχή των ιδιωτών στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών. Το υπουργείο δέχθηκε προσφορές 152 δισεκατομμυρίων ευρώ, για ομόλογα που διέπονται από το ελληνικό δίκαιο και άλλα 20 δισεκατομμύρια ξένου δικαίου- και εκτιμά ότι με την ενεργοποίηση των ρητρών συλλογικής δράσης το ποσοστό του «κουρέματος» θα φτάσει το 95,7%, δηλαδή το ποσό που θα «κουρευτεί» θα φτάσει τα 197 δισεκατομμύρια από τα 206 δισεκατομμύρια. Το υπουργείο δίνει παράταση ως τις 23 Μαρτίου σε κατόχους ομολόγων που υπάγονται σε δίκαιο ξένης χώρας να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.

Σχετικά Άρθρα