fbpx
Γενική

«Ανάσα» η ρύθμιση χρεών και για τους Δημότες της Ξάνθης

Αφορά οφειλές ιδιωτών και επιχειρήσεων προς τον Δήμο

Γράφει ο Σταύρος Καρυπίδης

Σημαντική «ανάσα» αναμένεται να δώσει σε όλους τους οφειλέτες του Δήμου της Ξάνθης η νέα τροπολογία ρύθμισης χρεών που αποφάσισε η Κυβέρνηση και προβλέπει για τα βεβαιωμένα χρέη μέγιστο αριθμό δόσεων τις 24 και ελάχιστο ποσό καταβολής ανά μήνα τα 100 ευρώ. Είναι η ίδια ρύθμιση με αυτή που ισχύει για τους οφειλέτες του ευρύτερου Δημόσιου τομέα και θα διευκολύνει τον Δήμο Ξάνθης- που αντιμετωπίζει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα- να μπορέσει πλέον να κάνει καλύτερα τον προγραμματισμό του και βέβαια να αυξήσει τα έσοδά του.

Η ρύθμιση αυτή αφορά εκατοντάδες οφειλέτες με ληξιπρόθεσμα χρέη έως 10.000 ευρώ καθώς και επιχειρήσεις με ληξιπρόθεσμες οφειλές έως 75.000 ευρώ. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε συγκεκριμένο άρθρο σχετικού πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών, «με τη προτεινόμενη διάταξη επιδιώκεται η ενίσχυση της ικανότητας των ΟΤΑ να εισπράξουν τα έσοδά τους, όπως εξάλλου είναι υποχρεωμένοι να κάνουν, διευκολύνοντας παράλληλα τους οφειλέτες να διακανονίσουν τις οφειλές με τρόπο, ώστε να καθίσταται εφικτή η καταβολή τους στις σημερινές συνθήκες της οικονομικής κρίσης».

«Ο κόσμος έχει προβλήματα κάθε διευκόλυνση είναι ευπρόσδεκτη» μας είπε ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλινίδης όταν τον ρωτήσαμε για την ρύθμιση η οποία συζητείτε σήμερα το απόγευμα και στην συνεδρίαση της ΚΕΔ στην Αθήνα. Και αυτό είναι αλήθεια μιας και δεν είναι λίγα τα χρέη προς τον Δήμο Ξάνθης τα οποία δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν κυρίως από τους επαγγελματίες εστίασης και καφέ μπαρ. Μάλιστα για ορισμένες περιπτώσεις έχουν κινηθεί ακόμη και ακραία μέτρα όπως αυτό της αναγκαστικής είσπραξης μέσω της ΔΟΥ. (Το πολυνομοσχέδιο του Υπ. ΕΣ. θα ψηφιστεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα και θα τεθεί σε ισχύ άμεσα).

Σχετικά Άρθρα