fbpx
Γενική

Panacotta βύσσινο με άρωμα μαστίχας

Το γλυκό των αισθήσεων!

700 ml κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ πλήρης
75 γρ.Ζάχαρη
2 τεμ Ζελατίνα φύλλα
15 σταγόνες Λάδι μαστίχας

για το ζελέ βύσσινο:
200 γρ. Πουρέ βύσσινο
2 τεμ. Ζελατίνα φύλλα
60 γρ. Ζάχαρη
Λίγο νερό

Διαδικασία
Τα μυστικά της μαγειρικής και της ζαχαροπλαστικής είναι αμέτρητα, αλλά καμιά συνταγή δεν είναι πετυχημένη χωρίς τα σωστά υλικά. Αναδείξτε λοιπόν κάθε μαγειρική σας έμπνευση με τη γεύση και την ποιότητα της Κρέμας Γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ.
Ζεσταίνουμε το βύσσινο με την ζάχαρη και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνας.
Στην συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ πλήρης και την ζάχαρη μαζί με τις μισές σταγόνες από το λάδι μαστίχας να βράσουν.
Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνας με κρύο νερό και τα προσθέτουμε στο μίγμα με την κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ πλήρης.
Ανακατεύουμε και το σουρώνουμε, προσθέτουμε τις υπόλοιπες σταγόνες μαστίχας και αφήνουμε να κρυώσει. Γεμίζουμε ένα ποτήρι μέχρι την μέση και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Μετά ρίχνουμε ένα λεπτό στρώμα από το βύσσινο και βάζουμε πάλι ψυγείο.
Τέλος προσθέτουμε μίγμα από την κρέμα και παγώνουμε.

Σχετικά Άρθρα