fbpx
Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες


ΜΑΧΗΤΗΣ
Όσο κι αν σας φαίνεται απίθανο ή γραφικό κι όμως… Ο αιώνιος πολιτευτής που ακούει στο όνομα Κώστας Ζαγναφέρης, πράγματι έχει κάποιες διαβεβαιώσεις από τα κεντρικά ότι μπορεί να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στις επόμενες εκλογές και γι’ αυτό έσπευσε άλλωστε να δώσει επί πληρωμή ευχές στις εφημερίδες με την… υπογραφή πολιτευτής της Ν.Δ. κι όχι… Περιφερειακός σύμβουλος!
Τι σημαίνει αυτό; Ότι η μεν Γεωργία Ανδρέου μπορεί να δει «πόρτα» (αφού ο Ζαγναφέρης έχει να επιδείξει καλύτερη συγκομιδή σταυρών…), ο δε Σάκης Κριτσίνης θα «παλέψει» για μια θέση στη λίστα με τον πρώην αντιπρύτανη Φίλιππα Τσαλίδη…
Οπότε στη συγκεκριμένη περίπτωση, το ψηφοδέλτιο θα έχει γυναίκα υποψήφια από τη μειονότητα, λόγω της ποσόστωσης.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ
Απαντάμε στον κύριο Αθανασιάδη ότι «αποστάτες» είναι αυτοί που προδίδουν τις αρχές τους και δεν συνδιαλέγονται και παζαρεύουν ακόμη και με αυτούς που κατηγορούσαν, αποκλείοντας μάλιστα την μειονότητα από το νέο Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ξάνθης, μολονότι το 40% των μελών είναι μειονοτικοί.
Απαντάμε επίσης στον κύριο Αθανασιάδη και λέμε ότι «αν δεν ήμασταν εμείς οι μειονοτικοί στο συνδυασμό του, ούτε ο ίδιος θα εκλέγονταν απλό μέλος, ούτε και το ΠΑΣΟΚ θα έπαιρνε το ποσοστό που πήρε στις εκλογές του Επιμελητηρίου Ξάνθης. Κύριε Αθανασιάδη, μπήκαμε στο Επιμελητήριο για να υπηρετήσουμε την Ξάνθη και τον τόπο μας κι όχι τις δικές σας φιλοδοξίες και τη δίψα σας για μεγαλεία και εξουσία.

ΑΓΩΝΑΣ
Σε κινητοποιήσεις βρίσκονται οι 200 περίπου εργαζόμενοι της χαρτοβιομηχανίας Θράκης “DIANA”, καθώς βρίσκονται ένα βήμα πριν την ανεργία, έπειτα από την αίτηση πτώχευσης που κατέθεσε η επιχείρηση. Η ενέργεια αυτή είναι συνέχεια προηγούμενων αντεργατικών ενεργειών της διοίκησης της εταιρείας η οποία, τον Μάρτιο του 2010 με πρόσχημα την έλλειψη πρώτης ύλης έδωσε υποχρεωτική άδεια στους εργαζόμενους.

ΕΜΠΡΟΣ
Το 2011 ήταν η χρονιά που έκανε το «ντεμπούτο» του στην αυτοδιοίκηση ο «Καλλικράτης». Ένα σχέδιο που άλλαξε τον διοικητικό χάρτη της χώρας επιφέροντας παράλληλα αλλαγές σε λειτουργικό, θεσμικό και πολιτικό επίπεδο. Την ίδια στιγμή ήταν η χρονιά της «βαθιάς» κρίσης και αυτό μπορεί να χαρακτηριστεί η «ατυχία» του Καλλικράτη καθώς το υποστηριχτικό πρόγραμμα χρηματοδότησης «Ελλάδα» δεν «άνοιξε» ακόμη, η ΣΑΤΑ δόθηκε με το σταγονόμετρο και υπήρξαν περικοπές και στους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους. Κατά συνέπεια δημιουργήθηκαν επιπρόσθετα προβλήματα στην τοπική αυτοδιοίκηση που «επιβαρύνθηκε» με επιπλέον αρμοδιότητες χωρίς όμως να υπάρχει το απαραίτητο χρηματοδοτικό υπόβαθρο που να τις στηρίζει.

Σχετικά Άρθρα