fbpx
Γενική

Ο Δήμος έκοψε 7 δέντρα από την κεντρική μας πλατεία!!!


Ελλιπείς οι απαντήσεις της Δημοτικής αρχής

Γράφει ο Σταύρος Καρυπίδης
Ο Δημήτρης Βοριδης ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης του δήμου Ξάνθης έθεσε χθες το μεσημέρι αμείλικτα ερωτήματα προς τον Δήμαρχο σχετικά με τα κομμένα δέντρα της ενοποιημένης πλατείας. Ο κ. Βορίδης κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου έθεσε το εκτός ημερησίας θέμα ρωτώντας: «Γιατί κόπηκαν τα δέντρα στην πλατεία απέναντι από το Διοικητήριο; Ποιος αποφάσισε να κοπούν; Με ποια μελέτη κόπηκαν; Λήφθηκαν οι προβλεπόμενες αδειοδοτήσεις από τις σχετικές υπηρεσίες του Δασαρχείου και της Πολεοδομίας;».
Για τον δήμο ανέλαβε να απαντήσει ο αντιδήμαρχος πρασίνου που δήλωσε ότι τα δέντρα ήταν ξερά και ότι δεν ήταν δέντρα αλλά θάμνοι!!! Μάλιστα είπε ότι ήταν επτά (7) συνολικά δέντρα τα οποία πετάχτηκαν στην συνέχεια στην χωματερή του δήμου. Σημειώνω εδώ ότι ο Δήμος διέθεσε πριν λίγες ημέρες 10.000 ευρώ για αγορά ξυλείας για το δασικό χωριό της Σταυρούπολης. Από την απάντηση του κ. Αγκόρτζα ο Δημήτρης Βορίδης δεν έμεινε ικανοποιημένος και ζήτησε αν υπάρχει άδεια από το Δασαρχείο ή μελέτη κοπής όπως προβλέπεται!!! Δυστυχώς για τον Δήμαρχο και την υπηρεσία πρασίνου, ούτε το ένα ούτε το άλλο υπήρχε και τελικά ο κ. Αγκόρτζας έριξε τις ευθύνες στους προϊσταμένους και τους υπαλλήλους του πρασίνου που πρέπει να κάνουν τις νόμιμες διαδικασίες κάθε φορά.
Αυτό που εμείς δεν μπορούμε να καταλάβουμε είναι γιατί κάποιος να κόψει τα δέντρα της πλατείας όταν μάλιστα ακόμη το έργο δεν έχει παραδοθεί από τον εργολάβο, ή γιατί πρέπει τις εργασίες αυτές να τις κάνουν οι υπάλληλοι του δήμου και όχι ο ίδιος ο εργολάβος;

Σχετικά Άρθρα