fbpx
Γενική

Πεζοδρόμηση της 28 ης Οκτωβρίου με στόχο την τόνωση της αγοράς


Να το εφαρμόσει πιλοτικά ο Δήμαρχος της ημέρες των Χριστουγέννων

Γράφει ο Σταύρος Καρυπίδης
Με τέτοια κρίση που περνάει ο Ξανθιώτης Επαγγελματίας είναι δυνατόν να μην σκεφτεί ανατρεπτικά; Έτσι δεν είναι και λίγοι όσοι μέσο της εφημερίδας μας προτείνουν στην Δημοτική αρχή να εφαρμόσει ένα είδος εβδομαδιαίου «μπαζάρ» στην οδό 28 ης Οκτωβρίου κε την πιλοτική πεζοδρόμησή της, τις ημέρες των γιορτών.
Οι Ξανθιώτες επιχειρηματίες προτείνουν να αρχίσει την εφαρμογή του το μέτρα από την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου και να κρατήσει δύο εβδομάδες. Έτσι όλο το κέντρο της πόλης μαζί με την κεντρική πλατεία θα είναι ένα μεγάλο «μπαζάρ» το οποίο βέβαια θα πρέπει να συνοδεύεται και από κάποια δρώμενα που μπορέι να οργανώσουν οι άνθρωποι της ΔΙΚΕΞ που έχουν και την σχετική εμπειρία.
Η κίνηση θα πρέπει να διακοπεί στην 28 ης Οκτωβρίου από το ύψος της Πλατείας Ελευθερίας και μέχρι την πλατεία ενώ θα επιτρέπεται η διέλευση από την Ηρώων και μπροστά από το Δημοτικό Πάρκιγκ.
Οι καταστηματάρχες του κέντρου της πόλης, οι οποίοι και πρότειναν την απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων, ελπίζουν ότι έτσι θα έχουν μεγαλύτερη κίνηση, αφού και οι ίδιοι θα προχωρούν σε γενναίες προσφορές, εκθέτοντας τα προϊόντα τους και στους κοινόχρηστους χώρους, όπως είναι τα πεζοδρόμια. Εξάλλου, αυτές τις προσφορές και τις γενναίες εκπτώσεις περιμένει και το καταναλωτικό κοινό, η αγοραστική δύναμη του οποίου σήμερα βρίσκεται στο ναδίρ. Έτσι, εάν το «πείραμα» επιτύχει, ωφελημένοι θα είναι όλοι, αφού οι έμποροι θα δουν την αγορά και πάλι να «ζεσταίνεται», αλλά και οι πολίτες θα κάνουν τα ψώνια τους με χαμηλές τιμές.
(Δήμαρχε έξι αντιδημάρχους έχεις, προλαβαίνεις μέχρι την Δευτέρα να το οργανώσεις;).

Σχετικά Άρθρα