fbpx
Γενική

Ο Σ. Μωραΐτης νέος Πρόεδρος στο Επιμελητήριο.


Ολόκληρη η νέα Διοίκηση του ΕΒΕ

Τελικά και μετά από μια επεισοδιακή εβδομάδα διαβουλεύσεων ο Στέλιος Μωραΐτης με τις ψήφους του συνδυασμού του και αυτές των 5 μειονοτικών συμβούλων του Γιάννη Αθανασιάδη, εξελέγη το απόγευμα της Δευτέρας νέος Πρόεδρος στο Επιμελητήριο της Ξάνθης. Μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ Στέλιου Μωραΐτη (ΝΔ) και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μάντατζη Τσετίν, οι μουσουλμάνοι σύμβουλοι του συνδυασμού του Γιάννη Αθανασιάδη, μεταπήδησαν «σούμπιτοι» στο στρατόπεδο του Στέλιου Μωραΐτη και έτσι συμπληρώθηκε η απαραίτητη αυτοδυναμία.
Η διαδικασία εκλογής Προέδρου έγινε το απόγευμα της Δευτέρας στα γραφεία του ΕΒΕ Ξάνθης. Μετά τον ορισμό εφορευτικής επιτροπής κατατέθηκαν τρεις υποψηφιότητες από τους τρεις επικεφαλής των παρατάξεων του Επιμελητηρίου. Μετά τη μυστική ψηφοφορία που ακολούθησε οι ψήφοι που έλαβαν οι τρεις υποψήφιου έχουν ως εξής:
Σ. ΜΩΡΑΪΤΗΣ 14
Σ. ΤΣΙΑΚΙΡΟΓΛΟΥ 5
Ι. ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ 1
ΑΚΥΡΑ-ΛΕΥΚΑ 1
Ο Γιάννης Αθανασιάδης, δεν δέχτηκε να γίνει η διαδικασία ανάδειξης Διοικητικής Επιτροπής και ανακοίνωσε την παραίτησή του. Αμέσως μετά ξεκίνησε η διαδικασία . Στη Διοικητική Επιτροπή εκλέγονται:
Πρόεδρος: Στέλιος Μωραΐτης
Α’ Αντιπρόεδρος: Χατζηγκενέ Ιρφάν
Β’ Αντιπρόεδρος: Χατίπ Σερκάν
Γεν. Γραμματέας: Νίκος Κουτσουρίδης
Οικονομικός Επόπτης: Σπύρος Κάλφας
Όλα τα μέλη εξελέγησαν με 14 ψήφους και 6 λευκά σε κάθε μία από τις 4 κάλπες που στήθηκαν.

Σχετικά Άρθρα